Heidi Lihn har fundet sine egne hemmelige bænke i Krogebjergparken, hvor hun sidder og tænker over livet. Fra terrassen er der direkte adgang til den lange park.FOTO: anja berth
Heidi Lihn har fundet sine egne hemmelige bænke i Krogebjergparken, hvor hun sidder og tænker over livet. Fra terrassen er der direkte adgang til den lange park.FOTO: anja berth

Familien var ved at korse sig, da de fandt huset: »I flytter jo på landet!«

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Heidi Lihn.

Hvis man rækker hånden langt nok ud over terrassen kan man næsten nå Rødovre. Så det gør vi ikke, men bliver her. På Krogebjerg. I Vanløse. Foran parken og uhyre tæt på Rødovre.

Det er nu 30 år siden, at Heidi Lihn med sin mand Lars Lihn flyttede fra en lejlighed på Frederiksberg til hus og have og direkte udsigt til Krogebjergparken, hvor Heidi Lihn løber flere gange om ugen.

Vi besøger hende i middagspausen i hendes private dagpleje hvor hun er lige ved at skifte og putte Tristan, der er en ud af tre børn som hun passer hjemme.

Det var frustrationen over manglende hænder og dårlig tid til at kramme et barn eller læse en bog højt, som for ti år siden fik hende til at sige sit job som pædagog op og blive privat dagplejer. Det har hun ikke fortrudt.

Heller ikke at de for 30 år siden tog s-toget og så den lille bungalow med stor have.

Egentlig er hun født og opvokset på Frederiksberg, så Vanløse var ikke lige førstevalget. Men allerede som 17-årig boede hun et par år i en lejlighed på Havdrupvej.

Sammen med et par veninder lejede de førstesalen af en villa, så der var altid nogle voksne i nærheden, så det ikke var så utrygt at bo uden mor og far.

Gik på arbejde fra byen

Torsdag, fredag og lørdag havde hun fast program på diskotek La Cubana-Sweet Dreams på Allégade – der hvor der nu ligger Café Phénix. Nogle gange havde hun tøj på diskotek, så hun tage direkte fra natklub på arbejde.

»Det var jo dengang sådan var det,« siger hun. Det var også her på diskoteket – i baren – hun mødte sin nuværende mand. Han var bartender og de blev kærester og hun flyttede fra Vanløse til Rolfsvej, hvor han havde en lejlighed.

Efter et par år som kærester, købte hun en dag en brudekjole. Hun sagde til Lars, at hun havde købt en kjole, der havde været lidt dyr. Og hvid. Nååh, havde han grinet, og så blev de gift i Frederiksberg Kirke. To år efter havde de børnene Nick og Helena, og i dag er de bedsteforældre til Martin.

»Det er helt vildt, så meget Vanløse har udviklet sig. Da vi flyttede ind, var det meget et sølvbryllupskvarter, hvor alle var ældre mennesker. I dag er her mange børnefamilier, og jeg synes, at her sker rigtigt meget for familier og her er trygt og godt at bo,« siger Heidi Lihn.

I stuen over sofaen hænger et stor verdenskort med røde tråde ud til de steder, hvor de har været. Der er snore til både Peru og Indien, og det foregår altid ved lodtrækning.

I en stor bowle putter parret hver fem ønsker til rejse. Heidis er røde – Lars er blå. Og så trækker de lod to gange om året, og det lod, som bliver trukket, ja, der går rejsen hen.

Hunden Diva ser ud til at være ligeglad, bare der er lunt og godt. Og lige nu indenfor i den store stue på gulvtæppet behøver den ikke tage nogen steder.

Og Heidi og Lars flytter ikke fra Vanløse.

»For nogle år siden prøvede vi at sætte det til salg, men det føltes ikke rigtigt, og nu kan vi ikke bo andre steder., selv om vores venen og familie ikke forstod det, da vi sagde, vi havde fundet et hus her i Vanløse: ’I flytter jo på landet!«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
39

Tilbageblik: Året der gik i billeder

Anahita Malakians åbnede burgerrestauranten The Barn ved Nørrebro Station. Kort tid efter blev restauranten udsat for massivt hærværk, og Ny Borgerlige-politikeren valgte at trække sig fra restauranten. Det var noget, der optog Nørrebro/Nordvest Bladets læsere i 2019.

Året der gik: Det talte I om i 2019