Det er overskudsvarer som disse, der skal være med til at sprede juleglæde blandt de hjemløse på Nørrebro.
Det er overskudsvarer som disse, der skal være med til at sprede juleglæde blandt de hjemløse på Nørrebro. - Foto: Blå Kors

Overskudsmad fra Lidl skal sprede juleglæde hos hjemløse

De fleste er nok enige i, at juleaften skal være en hyggelig aften med lækker mad – selv hvis man ikke fejrer den med sin familie.

Det vil værestedet Gracekbh, der drives af Blå Kors Danmark, i samarbejde med dagligvarekæden Lidl gøre deres bedste for at realisere.

For tredje år i træk har dagligvarekæden nemlig valgt at donere al deres overskudsmad fra juletiden til hjælpeorganisationen Blå Kors.

Værestedets leder, Sofie Weinreich Engell, udtrykker stor tilfredshed med, at de igen får mulighed for at gøre lidt ekstra for de hjemløse på Nørrebro:

»Det betyder rigtig meget, fordi vi ikke har så mange midler. Det, at vi kan gå ned i en butik og vælge løs, betyder, at vi kan få noget anderledes og lækkert mad. Vi kan forkæle gutterne lidt ekstra,« siger hun.

Overskudsmaden fra Lidl på Nørrebrogade vil blive hentet af en frivillig fra Gracekbh 23. december, og maden vil så blive serveret juleaften i Folkets Hus på Nørrebro.

Der vil være plads til 40-60 spisende gæster.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Georg Carstensen havde planer om Tivoli på Østerbro.

Lokalhistorisk: Da Tivoli ikke kom til Østerbro

Operation Julegaveregn har eksisteret siden 2006. Hvert år er målet en million. Alle pengene går ubeskåret til de cirka 2000 anbragte børn eller socialt udsatte unge som bor på danske, grønlandske og færøske børnehjem og døgninstitutioner. Brevet er et af de mange breve som Operation Julegaveregn hvert år modtager efter jul.

Alle døgnanbragte børn og unge får igen i år en ekstra julegave