Operation Julegaveregn har eksisteret siden 2006. Hvert år er målet en million. Alle pengene går ubeskåret til de cirka 2000 anbragte børn eller socialt udsatte unge som bor på danske, grønlandske og færøske børnehjem og døgninstitutioner. Brevet er et af de mange breve som Operation Julegaveregn hvert år modtager efter jul.
Operation Julegaveregn har eksisteret siden 2006. Hvert år er målet en million. Alle pengene går ubeskåret til de cirka 2000 anbragte børn eller socialt udsatte unge som bor på danske, grønlandske og færøske børnehjem og døgninstitutioner. Brevet er et af de mange breve som Operation Julegaveregn hvert år modtager efter jul. - Foto: Operation Julegaveregn

Alle døgnanbragte børn og unge får igen i år en ekstra julegave

Operation Julegaveregn har endnu engang samlet en million kroner sammen, så anbragte børn kan få en ekstra julegave.

»Kære venner. Vi mangler ord. Tusinde, tusinde tak <3 – I gjorde det! Mindst 2.000 anbragte børn kan glæde sig til en ordentlig julegave. Takket være jer. Og hvad der er endnu bedre: De ved, at danskere i tusindvis bekymrer sig, og har omsorg for anbragte børn. De kærligste hilsner, Team Julegaveregn.« Det er ordene på Operation Julegaveregns Facebook-side torsdag 19.12.19. Tre dage før indsamlingen sluttede, nåede de nemlig op på en million kroner.

1.000.000 = 2000 gaver

Det var en glad Rasmus Kristensen minby.dk talte med torsdag formiddag.

Rasmus Kristensen er en af de mange frivillige hos Operation Julegaveregn.

»Vi er simpelthen så lykkelige over, at mindst 2.000 børn i en svær situation får en ordentlig julegave, og samtidig en bevidsthed om, at mange danskere tænker på dem. Samtidig vil vi gerne bruge indsamlingen til at minde os alle sammen om vores kollektive ansvar for alle børn, der har det svært. Omsorg er den bedste investering.«

Operation Julegaveregn nåede en million kroner torsdag 19.12.19. Tre dage før indsamlingen sluttede.

Operation Julegaveregn nåede en million kroner torsdag 19.12.19. Tre dage før indsamlingen sluttede. – Foto: N/A

At føle sig almindelig

Selvom man måske ikke tænker over det, så betyder det for mange anbragte en verden forskel at få en gave til en værdi af 500 kroner som er det beløb Operations Julegaveregns julegaver har. (Et anbragt barn får en gave for mellem 225 og 345 kroner, red)

Læs også: Alle døgnanbragte børn og unge får igen i år en ekstra julegave

»Der er flere børn der har sagt til mig: ’Det er dejligt, når jeg kommer i skole efter jul, at jeg har fået en gave af samme værdi som mine klassekammerater.’ For de her børn er det rart bare at føle sig helt almindelig, for det er jo det de er. De er ligesom alle andre barn, de er bare også anbragt.« Det siger Forstander på Josephine Schneiders Hus, Frederiksberg Annette Olsen til minby.dk.

Tænk på andre

Formand for FADD (foreningen af danske daginstitutioner for børn og unge) Søren Skjødt, siger til minby.dk

»Julegaver er ligeså betydningsfulde for udsatte og anbragte børn og unge, som de er for ikke-udsatte og ikke -anbragte børn og unge, så når nogen man ikke kender, tænker på én, bliver man som udsat eller anbragt barn ramt af en helt særlig følelse, så tak til julegaveregn.”

FAKTA OM OPERATION JULEGAVEREGN

  • Operation Julegaveregn er et privat initiativ, som siden 2006 har indsamlet penge til fordel for flere julegaver til de ca. 2000 børn eller socialt udsatte unge som er anbragt på danske, grønlandske og færøske børnehjem og døgninstitutioner. Der er omkring 170 døgninstitutioner i Danmark. Af disse er omkring de 145 medlemmer af FADD. FADD står for Foreningen af danske døgninstitutioner for børn og unge.

  • FADDs rolle i Operation Julegaveregn er primært at modtage og administrere det indsamlede beløb, samt forestå fordelingen til landets døgninstitutioner, som selv vil sørge for julegaveindkøbene. Foreningens overordnede formål er for så vidt muligt at deltage, når dagsordenen indenfor institutionsverdenen og socialpolitikken sættes.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er overskudsvarer som disse, der skal være med til at sprede juleglæde blandt de hjemløse på Nørrebro.

Overskudsmad fra Lidl skal sprede juleglæde hos hjemløse

Bud på gode bøger til juleferien.

Juleferie: Husk masser af læsestof til julehyggen