På billedet ses den fremtidige udgave af Sankt Ansgars Skole, der kan se frem til nye lokaler og en taghave.
På billedet ses den fremtidige udgave af Sankt Ansgars Skole, der kan se frem til nye lokaler og en taghave. - Foto: Pressefoto

Julegave til katolsk skole: Modtager 20 millioner fra fond

Sankt Ansgars Skole får tiltrængt julegave fra A.P. Møller Fonden, der har doneret 20 millioner kroner til en udbygning af skolen.

North Media Bureau

Siden 2015 har den katolske privatskole Sankt Ansgars Skole på Indre Nørrebro forberedt en tiltrængt renovering og udbygning af skolen, og nu får den en hjælpende hånd rent økonomisk. A.P. Møller Fonden har nemlig doneret 20 millioner kroner, som skal finansiere en del af projektet.

Donationen glæder skolens bestyrelsesformand, Henrik Hassing, der ser frem til at arbejde videre med projektet.

»Jeg er utroligt glad for A.P. Møller-fondens støtte, og for at vi nu får mulighed for at forbedre de fysiske rammer for de naturfaglige og kreative fag. Jeg er meget taknemmelig over den anerkendelse, det også er, at fonden vælger at støtte vores arbejde og støtte ombygningen, så skolen kan få et tiltrængt løft. Vi ser frem til samarbejdet om den videre udvikling og konkretisering af projektet,« siger han.

Fire etaper

Formålet med projektet er at gennemføre en tiltrængt renovering af skolen og forbedre de pædagogiske rammer for undervisningen. Den opgave har arkitekt Dorthe Mandrup og JKM Arkitekter påtaget sig, og som udgangspunkt har de opdelt arbejdet i fire etaper.

I første etape skal bygherrerne udvide tagetagen med nye lokaler til naturfag og kreative fag, ligesom skolen skal have en taghave til undervisning. Når projektet står færdigt, vil der være plads til 400 elever på skolen, der for nuværende rummer 320 elever.

Sankt Ansgars Skole blev grundlagt af Sankt Joseph Søstrene i 1906 og har holdt til på Nørrebrogade 27 siden 1915.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Platanvej skal igen rammes af trafik.

Debat: Enhedslisten stemte imod scenarie 4

Frem Julekalender – Låge nummer 21 – Sophus Hansen