Teknik- og miljøbrogmester Ninna Hedeager på besøg i Sundby Idrætspark sammen med Områdefornyelse Sundby for godt et år siden. Her blev det blandt andet diskuteret, hvordan idrætsanlægget kan bruges som et lokalt samlingspunkt.
Teknik- og miljøbrogmester Ninna Hedeager på besøg i Sundby Idrætspark sammen med Områdefornyelse Sundby for godt et år siden. Her blev det blandt andet diskuteret, hvordan idrætsanlægget kan bruges som et lokalt samlingspunkt. - Foto: Martin Sørensen

Efter uro: Halinspektører kommer tilbage

Efter en periode uden opsyn i de københavnske idrætshaller vender halinspektørerne nu tilbage fire steder – uro og ballade har skabt utryghed.

Siden man sparede inspektørerne væk i de københavnske haller, har der været stigende problemer med unge mennesker, som har brugt den lokale hal til alt muligt andet end at dyrke idræt og foreningsliv. Og det har skabt utryghed, for Amagers vedkommende i Prismen, Sundbyhallerne, Sundbyøsterhallerne og senest Hal C.

For et par måneder siden skrev kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) til Amager Bladet:

»Vi må desværre sande, at beslutningerne om at afskaffe halinspektørerne og indføre selvbetjent adgang i idrætsfaciliteter og haller, som blev truffet før jeg blev borgmester, ikke kun har været til det gode. Neutrale og tomme haller appellerer ikke til tryghed, ansvar og ejerskab. Tværtimod, og det er vel ikke meningen, at politiet skal involveres mere end foreningerne?«

Fire haller udset

Nu bliver der rettet lidt op på forholdene: I begyndelsen af det nye år er halinspektørerne tilbage i fire københavnske haller: Hallerne i Sundby Idrætspark, Bellahøjhallerne, Ryparken Idrætsanlæg og Vanløsehallerne.

Det sker, da kultur- og fritidsudvalget netop har udmøntet borgerrepræsentationens beslutning om at genindføre inspektører i udvalgte haller.

Halinspektørerne skal være med til at genskabe trygheden for brugerne på fire af de idrætsanlæg, som har haft udfordringer med uro og utryghedsskabende adfærd.

»Flere haller har i perioder haft udfordringer med uromagere, og det kan københavnerne ikke være tjent med. Det skal være trygt at gå til fodbold, dans og andre fritidsaktiviteter.

Derfor blev der i budgetaftalen afsat penge til tryghedsskabende indsatser, blandt andet halinspektører i fire haller,« siger kultur-og fritidsborgmesteren i en pressemeddelelse.

Foreningerne med

Franciska Rosenkilde kalder genindsættelsen af halinspektører for en start. Borgmesteren håber, at der kan findes politisk opbakning til at afsætte flere midler til en bydækkende ordning med samarbejder med lokale foreninger:

»Vi er ikke i mål endnu, for problemerne med uro flytter sig. Derfor arbejder jeg for, at vi får en løsning, der dækker alle haller i København. Hvor vi sætter ind med forebyggende indsatser og partnerskaber med lokale foreninger om øget tilstedeværelse i hallerne,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benjamin Hansen er nyvalgt forperson for PRYDE.

Pride skal også være for børn og unge

Kom i julestemning med historien om Karl og Emma.

Lokal forfatter udgiver julebørnebog