Antallet af københavnere, der rammes af diabetes, er stigende. Nu kan de op mod 1.800 københavnere, der hvert år får konstateret type 2-diabetes, se frem til endnu bedre behandlingstilbud i nye omgivelser på Nørrebro.
Antallet af københavnere, der rammes af diabetes, er stigende. Nu kan de op mod 1.800 københavnere, der hvert år får konstateret type 2-diabetes, se frem til endnu bedre behandlingstilbud i nye omgivelser på Nørrebro. - Foto: FOTO: PR FOTO.

Nyt Center for Diabetes skal løfte diabetes-indsatsen i København

Der skal bygges et nyt diabetescenter i de Gamles By på Nørrebro. Diabetes er en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i verden. Frem mod 2045 ventes det samlede antal københavnere med type 2-diabetes at stige fra de nuværende cirka 20.000 til 33.000 i 2045. »Vi har brug for et markant løft af vores diabetes-indsats i København i takt med, at flere og flere københavnere rammes af sygdommen. Med det nye Center for Diabetes forener vi sundhed, behandling og øget livskvalitet med bæredygtigt byggeri i rekreative og grønne rammer«, siger overborgmester Frank Jensen (S). Arkitekterne hos Dorte Mandrup A/S, skal projektere det nye Center for Diabetes og det omkringliggende byrum i De Gamles By på Nørrebro. De vandt det netop gennemførte udbud om et nyt diabetescenter. Der vil være fokus på bæredygtighed, både i byggeriet og i de omkringliggende grønne områder, blandt andet ved at bygge i træ og genanvende materialer. Center for Diabetes, der åbnede i 2016, er placeret i midlertidige lokaler på Vesterbro og driver ca. 1100 borgerforløb. Det nye center forventes at have kapacitet til ca. 2500 borgerforløb. Centret skal indeholde undervisningslokaler, caféområde, træningskøkken, træningssal, træningszone og rekreativt udendørsområde. Byggeriet forventes igangsat primo 2022 og forventes færdigt ultimo 2023. Tidsplanen er med forbehold for lokalplanens vedtagelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Maria Pape foran indgangen til den iille hjørnebutik i Holmbladsgade, hvor kunderne træder ind i et livsstilsunivers.

Maria serverer den rå og rustikke livsstil i hjørnebutikken frk Pape

Albert og Bertram savner skøjtebanen i Lindevangsparken noget så forfærdeligt.

DEBAT: Giv os vores hyggelige skøjtebane tilbage