I en Facebook-gruppe, der dokumenterer Børnehuset Planetens studierejse til Italien, er der blandt andet dette billede fra en skøn aften på den lokale restaurant.
I en Facebook-gruppe, der dokumenterer Børnehuset Planetens studierejse til Italien, er der blandt andet dette billede fra en skøn aften på den lokale restaurant. - Foto: Screenshot fra Facebook

Nepotisme: Vuggestueleder tog forlovet med på studierejse til Italien

Leders samlever blev hyret ind som konsulent og coach på studietur til Bologna. Bestyrelsen vidste intet.

»Vi er i bestyrelsen for Børnehuset Planeten blevet opmærksomme på en række alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og har derfor besluttet at ophæve samarbejdet med Planetens leder.«

Sådan lød det i sidste uge i en pressemeddelelse fra Børnehuset Planeten. Ifølge Frederiksberg Bladets kilder tæt på forløbet, drejer det sig om svindel i millionklassen.

Dit og mit

Den pågældende leder er fyret, og imens politiet efterforsker sagen, bliver der ikke offentliggjort flere oplysninger i sagen.

Frederiksberg Bladet kan dog nu afsløre, at en del af den påståede svindel og de økonomiske uregelmæssigheder kan dreje sig om nepotisme og udgifter her til.

Frederiksberg Bladets kilder bekræfter, at den pågældende leder, har svært ved at kende forskel på ’dit og mit’.

Således hyrede lederen sin forlovede til at arbejde som konsulent på en studierejse til Bologna, Italien. Det fremgår af billeder fra turen, som ligger på sociale medier og i en app for forældre og personale. Flere anonyme kilder har desuden bekræftet vedkommendes deltagelse i turen.

Partneren har et konsulentfirma, hvor denne fungerer professionelt som konsulent og coach.

Frederiksberg Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den pågældende leder samt dennes forlovede. Ingen har reageret på Frederiksberg Bladets henvendelser.

Sagen kort

  • 5. december offentliggør Bestyrelsen for Børnehuset Planeten i en pressemeddelelse, at de er blevet opmærksomme på en række alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og at de derfor ophæver samarbejdet med Planetens leder.

  • Bedrageriet er, ifølge Frederiksberg Bladets kilder, i millionklassen.

  • Bestyrelsen har siden begyndelsen af november undersøgt omfanget af de alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og har nu overdraget sagen til politiet.

I strid med regler

Ifølge lektor, ph.d. og professor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, Sten Bønsing er det i strid med reglerne, hvis lederen har hyret sin partner.

»Man er som partner inhabil,« siger Sten Bønsing og henviser til forvaltningslovens paragraf 3.

Sten Bønsing pointerer desuden, at da det altid skal være den bedst kvalificerede, man hyrer, bør man have bestyrelsen indover.

Bestyrelsen uvidende

Bestyrelsen i Børnehuset Planeten havde dog ikke kendskab til, at lederen tog sin forlovede med som konsulent. I en mail til Frederiksberg Bladet svarer bestyrelsesformand, Christine Kvist:

»Bestyrelsen var ikke bekendt med, og har ej heller været involveret i indgåelse af aftaler med XXX. Vi henviser til de involverede.«

Frederiksberg Bladet følger op på sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rutsjebanen var et stort hit på den nye legeplads i Frederiksberg Have.

Frederiksberg Have: Børnehavebørn var testpiloter på den ny legeplads

Der var trængsel foran Østerlandsk Thehus, da Frederiksberg Bladet sen mandag eftermiddag ønskede læserne god jul ledsaget af en kop glühwein eller julete.

Glühwein og glædelig jul