Hvidovre og København skal sikres mod stormfloder

Hvidovre og København er igennem de sidste 1.000 år med et mellemrum på omkring 100 år blevet ramt af stormfloder fra syd. Disse stormfloder vil i fremtiden ske hyppigere på grund af klimaforandringerne. Dette vil have stor betydning for Hvidovre og København, da både infrastruktur, boliger og erhverv kan tage skade.

Det haster med at beskytte mod stormfloder fra syd i hovedstadskommunen, og Hvidovre og Københavns Kommune får en håndsrækning af økonomisk art. Herved kan et modningsprojekt udarbejdes, så der sker en fælles sikring. Dette kan f.eks. være gennem porte og dæmninger i nærheden af motorvejsbroen på tværs af Kalveboderne.

Det er en realitet med klimaforandringerne

Det er en nødvendighed at sikre hovedstadskommunen mod stormfloder og skybrud, da klimaforandringer er en realitet. Derudover er det afgørende, at kommuner samarbejder om dette, da vand ikke har respekt for kommunegrænser. Kommunerne må i stedet deles om udfordringerne og skabe fremtidige samarbejder. For de fleste kommuner er det ikke muligt at klare udfordringer selv, og derfor er et samarbejde nødvendigt.

Realdania har netop gjort samarbejde muligt i form af økonomisk støtte. Hvidovre Kommune og Københavns Kommune kan nu starte undersøgelser, hvor fokusset er på at udvikle gode løsninger – også på tværs af kommunernes grænser. Miljø- og Fødevareministeriet samt Realdania giver kommunerne 1,5 mio. kroner til det videre arbejde. Hertil skal kommunerne selv foretage budgetforhandlinger og finde et tilsvarende beløb.

Kommunerne har allerede vedtaget overordnede rammer for stormflodsikringerne. Dertil skal modningsprojektet konkretiseres, således der kommer en afklaring på en lang række forhold. Disse forhold tæller bl.a. finansiering, jura og miljø. Derudover vil der skabes en dialog med interessenter såsom Metroselskabet, Banedanmark, Danmarks Naturfredsforening, sejlklubber og Vejdirektoratet.

Gode nyheder for kommunernes borgere

Modningsprojektet er altså gode nyheder for kommunernes borgere. Det gør ligeledes Hvidovre og København til endnu mere attraktive steder at flytte hen. Overvejer du at flytte til Hvidovre eller København, er det fordelagtigt at søge rådgivning hos en boligadvokat. En boligadvokat rådgiver dig i forhold til bolighandlen, hvor boligadvokaten bl.a. tager sig af de juridiske dele af handlen.

Få hjælp til købsaftale, udarbejdelse af skøde, tinglysning og andre aspekter i forbindelse med køb af bolig via en boligadvokat. Du kan nemt finde en boligadvokat online, hvor du kan læse mere om diverse forhold, boligadvokaten kan hjælpe med. Skal du i stedet sælge din bolig, kan boligadvokaten ligeledes være behjælpelig i. Slip diverse bekymringer relateret til salgsprocessen, og få professionel rådgivning af boligadvokaten.

Fordelene ved at flytte til Hvidovre Kommune er, at du får kort afstand til hovedstaden, grønne områder og gode skoler. Blandt de mest populære kvarterer finder du bl.a. Risbjergkvarteret, Strandmarkskvarteret og Hvidovre Nord. Især børnefamilier finder Hvidovre Kommune ideel at bo i, men også pendlere finder kommunen interessant. Det er da også med god grund, da der både er S-tog, bus og motorvej.

Fordelene ved at bo i København er, at du er tæt på det hele. Byen summer af liv og aktiviteter, hvad end du er til kultur, historie eller andet. Men i København er der fortsat fokus på grønne områder, og derfor forsvinder de grønne arealer ikke helt fra byen. Selvom prisen for at bo i Københavns Kommune kan være høj, er det for mange en pris, der er værd at betale.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Huset har i mine øjne en unik karakter, og derfor går jeg ind for, at vi sikrer området gennem en bevarende lokalplan,« siger teknik og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) om det gule hus på Bjelkes Allé.

Det gule hus på Bjelkes Allé er måske reddet

Parkering og paragrafrytteri