»Huset har i mine øjne en unik karakter, og derfor går jeg ind for, at vi sikrer området gennem en bevarende lokalplan,« siger teknik og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) om det gule hus på Bjelkes Allé.
»Huset har i mine øjne en unik karakter, og derfor går jeg ind for, at vi sikrer området gennem en bevarende lokalplan,« siger teknik og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) om det gule hus på Bjelkes Allé. - Foto: PR-foto

Det gule hus på Bjelkes Allé er måske reddet

På Bjelkes Allé 48 ligger en tilbagetrukket og særpræget gul bygning i to etager. Et hus som har ligget på adressen siden 1882. Men nu ønsker ejeren at rive ejendommen ned og opføre en syv etager høj bygning med moderne lejligheder i stedet.

Projektet har været sendt i høring, og her peger nørrebroerne blandt andet på, at en nedrivning af det eksisterende, gule tofamiliehus vil ændre gadebilledet og mindske den fysiske mangfoldighed.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er heller ikke tilhænger af, at huset skal jævnes med jorden.

Bevarende lokalplan

»Det gule hus på Bjelkes Allé 48 er sammen med rækken af mindre naboejendomme med til at give Nørrebro sit særpræg og er en værdi helt lokalt. Derfor ærgrer det mig, hvis husets dage er talte. Huset har i mine øjne en unik karakter, og derfor går jeg ind for, at vi sikrer området gennem en bevarende lokalplan,« siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Sagen blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget i går mandag, hvor et flertal stemte for at nedlægge et paragraf 14-forbud for at bevare det gule hus på Bjelkes Allé.

Det er nu op til Borgerrepræsentationen at beslutte, om forbuddet skal vedtages.

§ 14-forbuddet

  • Ejeren af huset kan få prøvet lovligheden af § 14-forbuddet ved at indbringe afgørelsen for Planklagenævnet. Hvis ejer får medhold i sin klage, vil forbuddet være ugyldigt. Ved et § 14 forbud er der desuden en risiko for, at bygherre vil kræve erstatning af kommunen på grund af det konkrete sagsforløb. Ejer af en ejendom kan også i nogle tilfælde forlange, at kommunen overtager ejendommen mod erstatning, når en bebyggelse nægtes nedrevet på baggrund af forbud mod nedrivning i en lokalplan.

  • Kilde: Københavns Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hansi Hinterseer vil tryllebinde sit publikum i K.B. Hallen med sine populæreste hits.

Hansi Hinterseer spiller op til tyrolerfest i K.B. Hallen

Hvidovre og København skal sikres mod stormfloder