Affaldscontainere ved bebyggelsen på Nordmarksvej.
Affaldscontainere ved bebyggelsen på Nordmarksvej. - Foto: Jan Jeppesen.

Tårnby besvarer kritik: Kontrakten siger kl. 06.00

»Vi er lever i et inferno af larm – døgnet rundt. Det begynder med skraldebilerne klokken 06.00,« sagde Tina Weber, beboer på i en etageejendom på Nordmarksvej, til Amager Bladet tirsdag 3. december.

Hun forsøger at råbe kommunen op for at få ændret tidspunktet for renovationsafhentning.

»Allerede klokken 06.00 kan du bare høre lyden af en bippende og hylende skraldebil. Vi er altså ikke alle, der står så tidligt op op morgenen, og larmen er øredøvende, så du er nødt til at stå tidligere op end du behøver,« forklarede Tina Weber.

Tårnby Kommunes chef for Plan, Byg og Miljø, Anni Kær Pedersen, skriver i et svar til Amager Bladet, at kommunens kontrakt med Amager Ressourcecenter (ARC) er fastsat til, at affaldsindsamlingen starter fra klokken 06.00 på alle hverdage og skal være afsluttet senest klokken 18.00.

»Det skal nævnes, at tidsrummet for affaldsindsamlingen var den samme for den foregående renovatør. Det er derfor ikke noget nyt i, at affaldet i Tårnby Kommune bliver indsamlet fra klokken 06.00 på hverdage.

Den fastsatte tid tager bl.a. hensyn til, at renovatøren kan indsamle/bevæge sig på de mere trafikerede veje inden myldretrafikken starter.

LÆS OGSÅ: Det begynder med skraldebilen: »Vi lever i et inferno af larm 24/7«

Der er mange adresser, der skal have tømt affald hver dag, og ruterne er lagt, så indsamlingen kan foregå på den mest effektive måde. En effektiv tilrettelæggelse er afgørende for at holde den pris den enkelte skal betale for at få hentet affald og genanvendelige fraktioner, nede. I tilrettelæggelsen af ruterne sondres der ikke imellem om der er tale om etageboliger eller villaer,« skriver Anni Kær Pedersen.

Hun oplyser, at kommunen i 2019 har indført sortering af plast og metal, hvilket har medført flere tømninger, men at beholdere til plast og metal kun bliver tømt én gang hver anden uge ved etageejendomme.

»Det samme gælder for tømning af beholdere for pap og papir. Det er derfor ikke hver dag, at skraldebilerne kommer forbi et boligområde,« skriver Anni Kær Pedersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frederiksberg Runddels skøjtebane.

Nærpolitiet kommer på glatis

Vangehusvej - tæt ved grænsen til Hellerup.

27-årig mand tiltalt for tre drab