Tumult på Nedre C til kampen mellem FC København og Malmö FF. FOTO: thomas frederiksen
Tumult på Nedre C til kampen mellem FC København og Malmö FF. FOTO: thomas frederiksen

Skotsk besøg til februar: Tumult på tribunen mod Malmö

Der var både anholdte og uroligheder før og efter ’Slaget om Skandinavien’, kampen mellem FC København og Malmö FF i Europa League i torsdags.

Ganske usædvanligt var der også tumult mellem fans af de to klubber på tribunerne i Parken.

Normalt holdes fans af to klubber, for eksempel til kampene mellem FCK og Brøndby, skarpt adskilt, men til kampen i torsdags havde der alligevel sneget sig fans af Malmö FF ind på Nedre C, som er et FCK-fanafsnit.

Ikke helt forhindres

FC København oplyser, at de ellers havde gjort alting for, at det ikke skulle ske.

»Det er imidlertid vigtigt at huske, at vi ikke kan og må afvise tilskuere alene på grund af deres nationalitet. Derfor kunne vi – trods alle intentioner og foranstaltninger – ikke helt forhindre, at Malmöfans kom ind på vores fanafsnit. Når vi konstaterede, at stadionreglementet blev brudt, sendte vi som nævnt personale ind for at bortvise de pågældende, men det er nødt til at ske på en måde, hvor vi samtidig tager et helhedshensyn til sikkerheden for alle på tribunen,« skriver FC København i en pressemeddelelse.

Der skete dog ikke noget alvorligt på tribunen, men udelukkende noget råberi, lidt ølkasteri og mindre tumult.

Dette var ikke det eneste problem for FC København i forbindelse med kampen.

Det europæiske fodboldforbund UEFA har indledt en sag mod klubben efter brug af pyroteknik på tilskuerpladserne – på B-tribunen – noget FCK tager afstand fra.

Tabte, men gik videre

På det sportslige plan blev det heller ikke en stor oplevelse, da kampen mod Malmö FF blev tabt. Begge klubber går dog videre, da Dynamo Kiev tabte hjemme til schweiziske Lugano.

FC København og OB i Parken i årets sidste kamp. Noget der kan formindske forspringet til FC Midtjylland til fire point, da midtjyderne tabte 3-1 til AGF søndag.

Der blev også mandag trukket lod til 1/16-delsfinalerne i Europa League til februar. Her venter skotske Celtic, en spændende, men bestemt ikke uoverkommelig modstander. FCK har før vundet over Celtic, nemlig med 3-1 i Parken i december 2006 i Champions League, her blev det til et 0-1 nederlag på udebane.

thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Det kan man da kalde jul!

Nye kadetter fra Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot.

Nye kadetter fra Hærens Officersskole