Pizzakokken Gorm Wisweh og lærer Christina Koch i GORMs i Magstræde.
Pizzakokken Gorm Wisweh og lærer Christina Koch i GORMs i Magstræde. - Foto: Büro Jantzen

Elever har læst 25.000 sider: Fik pizzaoplevelse som belønning

Undersøgelser viser, at det kræver mange timers læsning at blive en god læser. Derfor har man på mange skoler indført at eleverne skal læse 20 minutter hver dag – derhjemme. Men det kan være sin sag at få gang i læsehesten, når man man har haft en lang skoledag og kommer hjem fra fritidshjem eller fritidsinteressen.

Det problem kender man godt til i 4.b på Sankt Annæ Skole på Amager. Der arbejder man nemlig intenst på at motivere eleverne til at læse. Blandt andet ved at sørge for at eleverne hverken læser noget, der er for nemt eller for svært, og ved at få børnene til at anbefale hinanden bøger og tale om læseoplevelser.

Tilbage i august besluttede man at give børnene en ‘gulerod’. Børnene skulle læse 25.000 sider inden jul – gjorde de det, så ville de alle blive inviteret på restauranten GORMs i Magstræde i Indre By og både lave og spise pizza.

Siden har børnene i 4.b læst på livet løs, og de har læst 25.000 sider allerede. Mandag var de derfor en tur hos GORMs i Magstræde, hvor de fik lov til at lave og spise lige den pizza de ville. Kokken Gorm Wisweh var selv tilstede og hjalp børnene med gode pizza-fif og tricks.

– Foto: Büro Jantzen

– Foto: Büro Jantzen

– Foto: Büro Jantzen

– Foto: Büro Jantzen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Her i Orienten skal der bo borgere med særligt behov. Beboerne flytter ind her i 2020.

Sociale boliger på vej i Nordhavn

Fra på fredag kan du se udstillingen ‘NOK ER NOK NOK’ fra Sydhavn Stations reklameskilt.

Udstilling til forbigående valbygensere: Når nok ikke er nok