Her er boret skal skal gå på tværs fra Strandboulevarden ned mod vandet.
Her er boret skal skal gå på tværs fra Strandboulevarden ned mod vandet. - Foto: HOFOR

Kæmpe boremaskine er ankommet – skal bane vej for vand

HOFOR – Hovedstadens Forsyningsselskab -er i fuld gang med arbejdet med at lave en kæmpe skybrudstunnel under Strandboulevarden på Østerbro.

De tre store skakte på boulevarden er etableret, og i ugens løb ankom den store tunnelboremaskine, der skal bore tunnelen på de 1,1 km (og en diameter på 2 meter). Den vejer 40 tons og blev hejst 11 meter ned i den midterste skakt ved Gammel Kalkbrænderi Vej af en kæmpe kran og har fået navnet Helga.

40 tons i luften

Tunnelboremaskinen kommer fra Belgien, og det er ikke hver dag, at en belgisk borebasse, der vejer 40 tons hænger i luften midt på Østerbro. Derfor var der også spænding blandt alle de folk, der hver dag arbejder på projektet. Alt gik som det skulle, og Helga kan nu gå i gang med at lave selve tunellen, oplyser HOFOR.

Samtidig med der kommer bedre mulighed for, at store regnmængder kan skylle væk, bliver der også plantet mere grønt på Strandboulevarden, og der etableres cykelstier. Det står Københavns Kommune for.

Naboer inviteres til åben byggeplads

HOFOR vil gerne takke beboerne i området for deres tålmodighed i hverdagene og inviterer til julehygge/åben byggeplads onsdag den 18. december klokken 15.30-17.30 på den midsterste skakt ved Gammel Kalkbrænderi Vej.

Her kan man se den store skakt, tale med folk der arbejder her, og så kan beboer e få lov at skrive deres navne på et af de kæmpe beton-elementer, der skal bruges til tunellen – og på den måde få sit navn under den københavnske jord for evigt. Der vil være gløgg, kakao og æbleskiver 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian B Frederiksen fik altan for halvandet år siden og har nydt udsigten til det grønne område foran hans ejendom. Nu kommer der et lejlighedskompleks fem meter fra hans altan.

»Når det første spadestik tages, sætter vi lejligheden til salg«

For gadepræst Liane Zimsen Dambo er jul ikke blot en højtid man fejrer, men en gave man kan tage med sig gennem hele året.

Gadepræsten: Jeg tager julen med mig hele året