Når BTK træner bordtennis, skal der madrasser og hulahopringe til.
Når BTK træner bordtennis, skal der madrasser og hulahopringe til. - Foto: BTK

Bordtennis helt uden bord, bat og bold

Tirsdag og torsdag foregår bordtennistræningen en smule anderledes end traditionelt bordtennisspil i Remisen ved Trianglen. Københavns BTK fylder nemlig salen op med madrasser, balancebomme, forhindringsbaner, hulahopringe og en masse andre redskaber i stedet for bordtennisborde, bat og bolde. Det skyldes, at BTK har indført et helt ny, effektiv træningskoncept, der skulle skabe bedre forudsætninger for børnenes bordtennismæssige udvikling. Træningen går i korte træk ud på at styrke børnenes balance-, koordinations- og reaktions- samt koncentrationsevner. »Vi slår kolbøtter, går på træ bom og på et ben for at øve balancen. Vi kaster, griber og jonglerer med bolde for at udvikle koordinationsevnen. Inspireret af kineserne laver vi skyggebordtennis med sidestep for, at børnene kan få en fornemmelse af, hvordan man skal bevæge sig hurtigt og effektivt ved bordet,« fortæller ungdomssportschef Dennis Skaarup. Skyggebordtennis eller ’Monkey Dance,’ som BTK kalder det, er kommet for at blive. Dennis Skaarup kan nemlig se en klar udvikling i børnenes benudvikling og positionering, som er vigtig for bordtennisspillet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hyg med andre fiskefolk.

Kom til julehygge for fiskefolk

Svalegården på Peter Bangs Vej.

Blackstone-sag: Svalegården får fri proces