Anders Bentzon i fuld gang med at fotografere københavnere.
Anders Bentzon i fuld gang med at fotografere københavnere. - Foto: Arkivfoto Michael Paldan

Anders Bentzon klar med bog om Københavnertyper

Du kender hans billeder fra side 2 i Amager Bladet, hvor vi hver uge bringer gadefotograf Anders Bentzons snapshots af Amagertyper.

Eller fra Facebook-siden Typer i København, hvor Anders nærmest dagligt lægger billeder af mennesker, han støder på i København.

Det har han gjort gennem fem år – han standser simpelthen folk og beder dem om at posere. Det er blevet til flere tusinde billeder og foreløbig 12.500 følgere på Facebook.

Nu har han samlet en palette af københavnertyper i fotobogen ’Typer i København’, der udkommer 18. december på Byens Forlag.

Portrætterne garneres tit med små, sjove, inspirerende historier, hvis folk vil fortælle, men det var egentlig selve det fotografiske portræt, der startede projektet, og som fascinerer ham. Han holder af at fange en persons væsen i sine billeder.

»Det er også dét, der er udfordringen, for jeg skal på få sekunder overtale folk til at lade sig fotografere spontant – gøre dem trygge, så jeg får et godt billede – finde på en god opstilling og samtidig lytte til deres historie,« fortæller Anders Bentzon.

Udgivelsen fejres med en reception hos Byens Forlag, Istedgade 102, tirsdag 17. december klokken 16.30-18.30.

Bogens forside

Bogens forside – Foto: Byens Forlag

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Chefredaktør Jesper Gisli opfordrer læsere med mere nuancerede holdninger til at deltage i debatten om Nørrebros tolerance.

LEDER: Der må findes læsere med mere nuancerede holdninger

Nicklas Bendtner under et besøg i barndomsklubben i 2013, hvor han deltog i et velgørenhedsarrangement for Ungdommens Røde Kors og samlede ind til hans barndomsklub AB Tårnby, der ligger i belastede områder.

Nicklas Bendtner besøger barndomsklubben