Charlotte Elsted overfor sin salon HOW. Hun smiler lidt ekstra de her dage, fordi de personer der brød ind i hendes butik fire gange nu er anholdt af politiet.
Charlotte Elsted overfor sin salon HOW. Hun smiler lidt ekstra de her dage, fordi de personer der brød ind i hendes butik fire gange nu er anholdt af politiet. - Foto: Chili Djurhuus

Serieindbrudstyve anholdt: Jeg er simpelthen så glad

Serieindbrudstyve, som blandt andet hærgede frisørsalon HOW på Dalgas Boulevard, er blevet fanget. Frederiksberg Bladet har været forbi frisør HOW for at ønske ejeren tillykke.

Jeg er simpelthen så glad. Det er på grund af jeres artikel, at vi fik fanget de tyve. Vi fik tre henvendelser på de første tolv timer, og en af dem fældede gerningsmændene.« Sådan siger ejer, Charlotte Elsted af frisørsalon HOW og BarberShop på Dalgas Boulevard. Salonerne har været udsat for fire indbrud samt adskillige indbrudsforsøg siden sommeren 2019.

Læser henvendte sig

Ifølge Charlotte Elsted, var det en læser der samme dag som artiklen kom på nettet der via Facebook henvendte sig til salonen.

»Pågældende kontaktede os via Facebook fordi, pågældende havde læst artiklen, og mente, at de varer personen var blevet tilbudt måske kunne være mine. Og det var det,« siger Charlotte Elsted og smiler. Hun fortæller, at hun efterfølgende kontaktede politiet, der kørte ud til de formodede indbrudstyve, som passede med de personer Charlotte Elsted havde på sin overvågningsvideo.

Udover HOWs varer fandt politiet, ifølge Charlotte Elsted,også varer fra andre frisørsaloner, der havde været udsat for indbrud.

Screenshot af den henvendelse som HOW fik via Facebook efter pågældende havde læst Frederiksberg Bladets artikel om serieindbrudene mod HOW.

Screenshot af den henvendelse som HOW fik via Facebook efter pågældende havde læst Frederiksberg Bladets artikel om serieindbrudene mod HOW. – Foto: Privat

Læs også: Serieindbrud hærger frisør på Dalgas Boulevard

indbrudstyv fanget af kvik læser

Serieindbrudstyve, som blandt andet hærgede frisørsalon HOW på Dalgas Boulevard, er blevet fanget. Frederiksberg Bladet har været forbi frisør HOW for at ønske ejeren tillykke.

Mand og kvinde anholdt

Frederiksberg Bladet har været i kontakt med Københavns Politiet som oplyser, at de har anholdt en mand og en kvinde i sagen.

Ifølge Københavns Politi er begge sigtet for flere indbrud i frisørsalonen.

»Københavns Politi har foretaget en ransagning og fundet en del koster, som stammer fra indbruddene – flere af dem er allerede leveret tilbage til salonen på Dalgas Boulevard,« oplyser Københavns Politi.

Charlotte Elsted med de varer som hun fik tilbage fra indbrudstyvenes lager.

Charlotte Elsted med de varer som hun fik tilbage fra indbrudstyvenes lager. – Foto: Privat

Københavns Politi oplyser endvidere, at manden onsdag d. 11.12.2019 blev fremstillet i dommervagten og varetægtsfængslet i fire uger. Kvinden er ikke blevet fremstillet, men hun er fortsat sigtet.

De varer som HOW fik tilbage fra indbrudstyvenes lager. Mange af varerne var solgt

De varer som HOW fik tilbage fra indbrudstyvenes lager. Mange af varerne var solgt – Foto: Privat

Ikke de eneste

Charlotte Elsted fortæller, at hun efter artiklen kom på nettet, er blevet kontaktet af en anden frisør, der også har været udsat for serieindbrud. Frederiksberg Bladet har talt med ejeren af salonen Basic Hair på Peter Bangsvej 85, Gunaj Güven.

Gunaj Güven siger, at HOWs beskrivelse af indbrudstyvene samt deres fremgangsmåde – en mand og en kvinde, hvor kvinden har en IKEA-pose på maven – er den samme. Politiet henlagde dog sagen.

Jeg er simpelthen så glad. Det er på grund af jeres artikel, at vi fik fanget de tyve. Vi fik tre henvendelser på de første tolv timer, og en af dem fældede gerningsmændene.

Gunaj blev derfor glad, da Frederiksberg Bladet kunne fortælle ham at indbrudstyvene er anholdt.

København Politi oplyser til Frederiksberg Bladet: »I sager som denne er det naturligt altid at se på, om der er andre indbrudssager, hvor fremgangsmåden har været identisk. Det er efterforskningen i øjeblikket i færd med at få et overblik over og få afklaret.«

Chokolade fra naboerne

Charlotte Elsted fortæller, at oveni glæden over at hun fik af vide at indbrudstyvene har fanget, kom der samme dag en ældre kvinde ind i butikken. Hun havde en pakke Anton Berg chokolade. »Hun sagde til mig, at hun havde læst om alle de indbrud, vi havde været udsat for, og derfor at hun derfor synes, vi skulle have noget chokolade. Jeg kunne så, med glæde i stemmen, fortælle hende, at indbrudstyvene var anholdt,« siger Charlotte Elsted og smiler bredt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg.

Debat: Svarer Carsten Mais klumme til virkeligheden i lokaludvalgene?

»Ingen skal sidde alene juleaften,« siger Rachid Moula, der arrangerer julearrangement for ældre juleaften. FOTO: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Fællesskab i december: Lokal butik arrangerer juleaften for ensomme ældre