Hvornår kommer bussen? Movia beholder printede køreplaner i busserne et halvt år ekstra.
Hvornår kommer bussen? Movia beholder printede køreplaner i busserne et halvt år ekstra. - Foto: Arkivfoto Michael Paldan

Der er printede køreplaner i bussen frem til sommer

Movia fjernede sidste år køreplaner fra busstoppestederne som et led i en digital strategi. Man ville have kunderne til at orientere sig digitalt om køreplaner og afgangstider, blandt andet via apps på mobiltelefonen.

Efter massiv kritik fik Movia dog hængt ruteplaner på busstoppestederne, og i busserne blev der lagt printede køreplaner, man kunne tage med i tasken.

De printede køreplaner skulle egentlig udgå ved årsskiftet, men Movias bestyrelse har besluttet at forlænge servicen frem til det ordinære køreplanskifte i juni 2020. Der bliver også yderligere information og vejledning om, hvordan man selv kan slå køreplanen op eller printe den fra www.dinoffentligetransport.dk, gratis kan få tilsendt en køreplan med posten, ringe til 70157000 og få hjælp samt få adgang til liveopdateret trafikinformation blandt andet via sms.

Informationsindsatsen har også fokus på socialt udsatte grupper og borgere, der ikke er så fortrolige med det digitale, oplyser Movia, som også vil samarbejde med institutioner og tilbud, som er i kontakt med socialt udsatte borgere

0,3 procent af passagererne har benyttet de printede køreplaner i busserne. Det koster trafikselskabet 1,1 mio. kroner at forlænge servicen med printede køreplaner med et halvt år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Kirkekoncert med LGBTQ-koret Carmen Curlers

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg.

Debat: Svarer Carsten Mais klumme til virkeligheden i lokaludvalgene?