Metroen lukker ned kort tid efter sin åbning.
Metroen lukker ned kort tid efter sin åbning. - Foto: Martin Sørensen

Cityringen lukker i to uger: »Det er den bedste løsning«

Tre måneder efter sin åbning meddeler selskabet bag metroen nu, at de er nødt til at lukke ned i to uger. Det fremgår af en orientering til transportudvalget i Folketinget.

Det er en testkørsel af Nordhavnsruten M4, der er skyld i nedlukningen.

Det har hele tiden været forventet, at testkørslerne på M4 ville få en betydning for passagererne på Cityringen, men det viser sig nu, at omfanget af generne er større end først antaget.

Ifølge Metroselskabet skyldes det især de omfattende sikkerhedsprocedurer, der skal testes, inden en ny linje kan tages i brug.

Læs også: Metroen er allerede presset på pladsen

For at genere så få som muligt, har der været en række løsninger i spil, men Metroselskabet er nået frem til, at en total lukning er den bedste løsning.

»Selskabet har således overvejet flere variationer af en løsning med aften- og natlukning i 8 timer, men er nået frem til, at en løsning med en fuld lukning i 2 uger samlet set vil give de mindste gener for passagererne,« skriver selskabet i en orientering til Trafikudvalget i Folketinget.

Lukningen er planlagt til uge 3 og 4 i 2020.

Læs også: Amager-metro via Saltholm til Malmø: Rejsetiden halveres fra Islands Brygge

Metroselskabet erkender, at lukningen vil få store konsekvenser for passagererne, men de skriver, at de hellere vil lukke helt ned end at risikere forsinkelser over en længere periode til gene for både aften- og morgenpendlere.

»Den valgte løsning vil ganske vist berøre et større antal rejser, fordi den også vil omfatte timerne med flest passagerer i dagtimerne. Den valgte løsning fjerner dog risikoen for usikkerhed hos de pendlere, der i morgenmyldretiden på M3 kunne stå i daglige situationer med risiko for driftsforstyrrelser på vej til arbejde og studie m.v. i en periode på 6 uger,« står der i orienteringen.

På de mest belastede strækninger kommer der til at være busser, som kører med en frekvens på 3-4 minutter i myldretiden.

Selskabet forventer til gengæld, at M4 til Nordhavn vil åbne i april.

Læs hele orienteringen her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Elever fra Sølvgades Skole gik Lucia-optog fredag morgen i Kongens Have.

I de mørke morgentimer: Sølvgade-elever bar lyset frem i Kongens Have

Er du kreativ så kig forbi Medborgercentret. FOTO: PR

Kom i det kreative hjørne