København er på vej med tilladelser til at opstille el-løbehjul.
København er på vej med tilladelser til at opstille el-løbehjul. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Tilladelser til opstilling af el-løbehjul er på vej

I sommers besluttede Borgerrepræsentationen, at Teknik- og Miljøforvaltningen som forsøgsordning skal give etårige tilladelser til opstilling af el-løbehjul, cykler og andre mindre køretøjer til udlejning fra kommunens arealer.

Forvaltningen har modtaget ansøgninger fra 11 udbydere. Udbyderne har tilsammen sendt ansøgninger om opstilling af mere end 20.000 udlejningskøretøjer på cirka 5.000 lokationer. Det overstiger det antal tilladelser, som indgår i kommende forsøgsordning en hel del. Den giver mulighed for cirka 200 cykler og 200 løbehjul i Middelalderbyen, ved store stationer og strøggader samt 3000 cykler og 3000 løbehjul i resten af byen.

De enkelte udbyderes forretningsmodeller adskiller sig ikke i væsentlig grad fra hinanden. Derfor har forvaltningen arbejdet på at fordele de udbudte pladser ligeligt mellem ansøgerne. Udkast til afgørelser er sendt i høring til alle ansøgere frem til 6. januar.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Koncert: Duo synger julen ind

Nu kan du få fingrene i Tinkas nissehue.

Vil du have Tinkas nissehue?