Mette Wolf, teaterdirektør på Nørrebro Teater, og Karen Wibling Solgård fra Oticon tester lyd.
Mette Wolf, teaterdirektør på Nørrebro Teater, og Karen Wibling Solgård fra Oticon tester lyd. - Foto: PR

Nørrebro Teater: Nye initiativer for mennesker med høretab

Nørrebo Teater og høreapparatproducenten Oction går sammen i et nyt partnerskab. Her skal tekstning, tolkning og forbedret lyd gøre teater mere tilgængeligt for døve og mennesker med nedsat hørelse. Initiativet er skudt i gang i sæsonen 2019-2020 på udvalgte forestillinger og arrangementer.

Et helt nyt lydsystem fra Oticon er blevet installeret på Nørrebro Teater, så gæsterne fremover vil kunne regulere lydniveauet individuelt. Til tekstning bruges appen THEA, hvor gæsterne kan få teksterne til aftenens forestilling direkte ned på deres smartphone. Desuden vil udvalgte arrangementer blive tegnsprogstolket.

Nørrebro Teater ser frem til samarbejdet: »Vi har en pligt til som kulturinstitution at gøre alt, hvad vi kan, for at fjerne barrierer, der står i vejen for, at man bruger os. Derfor er tiltag omkring tilgængelighed uhyre vigtige,”« siger Mette Wolf, teaterdirektør på Nørrebro Teater.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I Delehusene bor studerende, ældre og flygtninge side om side.

Delehuse vinder Årets Boligbyggeri

Absalon inviterer til croquis.

Tegn croquis i Absalon