Ny neon på bryggen.
Ny neon på bryggen. - Foto: Ingolfs Kaffebar

Ingolfs Kaffebar bøjet i neon over Langebro

Ingolfs Kaffebar elsker Amager. Det er nu bøjet i neon på den berømte reklameplads ved Langebro, hvor man før kunne se TV2 Zulus figur hoppe og og ned.

Henrik Lehmann og Malene Botoft hoppede mindst lige så ivrigt som den gamle, gule zulu-kriger, da kranen endelig kunne komme til for blæsten og sætte deres ’Vi elsker Amager’-skilt op på toppen af bygningen Islands Brygge 1 tirsdag.

Deres kaffebar på Ingolfs Allé har netop fejret 20 års fødselsdag, og det nye neonskilt skal hylde deres kærlighed til øen – mere end den skal reklamere for kaffebaren, hvor Henrik ikke forventer nogen eksplosion i besøgstallet:

»Vi skrev jo som slogan til vores 20 års fødselsdag: ’Fordi vi elsker Amager’. Altså, jeg har kun boet her i 28 år, men Malenes familie har jo boet her i fire generationer, så mine børn er jo inkarnerede amagerkanere. Det er bare et sjovt udsagn, og vi elsker jo bare Amager.

Og så er sådan et neonskilt jo fedt: Ikke noget Facebook eller dot-com eller noget. Der er jo en masse, der ikke ved, hvem vi er, og så kan det være, de bliver nysgerrige. Jeg tror ikke, der liner turistbusser op foran Ingolfs Kaffebar eller der kommer flere til brunch, men det giver noget opmærksomhed – det er bare smukt.

Men er det ikke helt vildt sindssygt? Vi kan stadig ikke forstå det. Jeg er kørt forbi 20 gange for at se det (på et døgns tid, red.)

Vi ville have haft det oppe til vores fødselsdag, men så knækkede jeg et bogstav – og så et til. Og så blæste det for meget til, at kranen hunne hejse det op, og så måtte vi pakke det sammen og køre hjem. Men så var der lige den dag, hvor solen skinnede. Så kunne elektrikeren komme op og bum – så sad det der. Vi drak bajere inde på Café Langebro og fejrede det, der stod 30-40 mennesker oppe på broen med hvidvin og blomster.

Også Morten Pape, vores store lokale forfatter, han havde set det og troppede op for at kigge med,« fortæller Henrik.

Hvor længe kærlighedserklaringen får lov til at hænge, er endnu uvist, fortæller Henrik:

»Det har fået lov til at hænge der, indtil udlejeren finder en ny. Og nu får jeg jo lyst til at finde et nyt sted til den tid.«

Malene Botoft synes også, det er et forrygende projekt, hendes mand har haft gang i:

»Det er så sjovt. Drengene har simpelthen moret sig sådan over selv at sætte det op. Gid det aldrig kommer ned,« griner kromutter fra Ingolfs Allé.

Kranen i aktion.

Kranen i aktion. – Foto: Ingolfs Kaffebar

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kan du gætte, hvor vi er?

Julekonkurrence: Hvor er vi mon henne?

Restaurantchef Anders Vendelbo (t.v.) og køkkenchef Anders Strier har taget opstilling i Pollys køkken.

Ny restaurant uden så meget bullshit