Thomas Frederiksen (tv) holder med FC København, mens Jesper Gisli har sin fodboldsympati hos Malmö FF torsdag aften i Parken, hvor de begge er på plads.
Thomas Frederiksen (tv) holder med FC København, mens Jesper Gisli har sin fodboldsympati hos Malmö FF torsdag aften i Parken, hvor de begge er på plads. - Foto: Benedicte Lorenzen

Hvem mon vinder i aften? Avisen lægger arm med sig selv om FC København-Malmö FF

Internt på Østerbro Avis holder vi med hver sit hold til aftenens skandinaviske brag i Parken

Det er måske årets mest interessante klubkamp i Danmark, som spilles i aften, når de to naboklubber på hver sin side af Øresund mødes i en sjælden dyst, som er meget afgørende for begge hold.

FC København og Malmø FF mødes i Parken klokken 18.55. Med en uafgjort eller en sejr, er FCK sikre på at gå videre i Europa League på den anden side af jul, mens den svenske klub godt 40 kilometer væk kan spænde ben for dem og selv tage billetten til videre deltagelse med en sejr.

Der er tale om to af de største klubber gennem tiderne i Skandinavien med masser af nationale mesterskaber og europæisk succes.

På Østerbro Avis er vi ikke enige om, hvem vi holder med i aften, når lysene tændes i Parken. Journalist Thomas Frederiksen holder med FC København, mens chefredaktør Jesper Gisli holder med Malmø FF.

»Alle på stadion er klædt i lyseblåt og hvidt. Også dem på VIP-pladserne. Alle synger med, det bedste de kan. Alle. Og som om der ikke var lyseblåt og hvidt nok, så har alle reklameskiltene på stadion de samme to farver….. Dog ikke på den ene langside ved hovedtribunen. Her bruges hele langsiden til alle årstallene hvor mesterskaber og pokaltitler er sikret igennem tiden,« skriver chefredaktør Jesper Gisli blandt andet om, hvorfor han sætter så stor pris på den svenske klub baseret på besøg i Malmö.

Journalist Thomas Frederiksen var oprindelig fan af FC Københavns ene moderklub KB. Han beskriver her, hvordan det begyndte med en kamp i den gamle idrætspark for 33 år siden, hvilket gør, at han på det samme areal på Øster Allé støtter FCK torsdag aften.

»Med en snært af fordums storhed besejrede de Lyngby 2-0 i en dramatisk kamp en solrig 4. maj 1986 i den imponerende kulisse Idrætsparken, jeg indtil da som dreng kun havde oplevet på tv. Jeg var fortabt af besøget i denne fodboldkatedral på Østerbro, og KB med alle traditionerne (og også en gloværdig fremtid, troede jeg) var min klub.«

Læs hele Jesper Gislis indlæg om, hvorfor han holder med Malmö FF, her.

Læs hele Thomas Frederiksens indlæg om, hvorfor han holder med FC København, her.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anders Aaman Anderskov og Anita Betina Laursen Mejemose ved pavillonerne, som de havde glædet sig til at sige farvel til.

Genhusning på skole: Det bliver trangt

Foreløbig har 205 hunde meldt deres ankomst til nytår på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Vovser med fyrværkeriskræk holder nytår på lydtæt lufthavnshotel