Anders Aaman Anderskov og Anita Betina Laursen Mejemose ved pavillonerne, som de havde glædet sig til at sige farvel til.
Anders Aaman Anderskov og Anita Betina Laursen Mejemose ved pavillonerne, som de havde glædet sig til at sige farvel til. - Foto: Jacob Schneider

Genhusning på skole: Det bliver trangt

Udsigten til op mod 250 elever fra Ørestad i pavillonerne ved Amager Fælled Skole huer ikke skolebestyrelsen, som frygter at det bliver for trangt og larmende på deres skole, som endelig har overstået en langvarig renovering til næste år.

Amager Fælled Skole nærmer sig afslutningen på den store helhedsrenovering og udvidelse, som har været i gang i tre år. Her har man glædet sig til at få en hel skole tilbage og komme af med de midlertidige pavilloner, som er linet op på P-pladsen mellem skolen og Sundholm. Men de kommer til at stå der en rum tid endnu: Op mod 250 børn fra Ørestad skal nemlig genhuses her, indtil den nye store skole ved Hannemanns Allé ved Royal Arena står klar i 2023.

Skolebestyrelsen på Amager Fælled Skole er ikke glade for de udsigter. Her fortæller Anders Aaman Anderskov om et udsnit af de spørgsmål og bekymringer, man har:

»Vi havde set frem til, at vi skulle have glæde af kapacitetsudvidelsen, når vores børn kommer fra sommerferie næste år. Det er ikke fordi, vi ikke hilser Ørestad-børnene velkommen, men det er rigtigt mange, så vi får ikke den oplevelse af alt det nye og fine. Idrætslokaler, skolegård og faglokaler er jo dimensioneret til dem, vi har i forvejen. Og hvis de nye skal ind i vores madskole, skal vi starte frokostpausen klokken 10 om formiddagen…

Vi er jo trygge ved vores naboer på Sundholm, som er en udsat borgergruppe, som vi har haft et godt samarbejde med gennem mange år. Når man kommer fra Ørestad kan jeg da godt forstå, at man kan blive skræmt over dem, og der kan jeg godt være bange for, at der kan opstå konflikter i at navigere i det.

Og ender vi med at blive en permanent genhusningsskole – sådan et sted, hvor man sender børnene hen, når der skal renoveres eller udvides?«

Næstformand i skolebestyrelsen Anita Betina Laursen Mejemose har flere anker mod planerne:

»Vi får det at vide ret sent, her i oktober måned, at vi skal genhuse så mange. Man vil blive nødt til at lave forskudte frikvarterer for at få plads. Med den trange plads og larm, der vil være, er vi bekymrede for, om det vil gå ud over fagligheden, hvor vi lige er nået over landsgennemsnittet.

Der er kommet rigtig meget mere trafik på Sundholmsvej, efter at Amagerbrogade er lavet om, og det her vil jo give endnu mere tryk på. Jeg er bange for, at det vil gå ud over sikkerheden.

Mange børn i området

Det er netop i sidste uge afklaret, at det bliver de ældste elever fra Ørestad, der kommer til Sundholmsvej, så det ikke bliver små børn, der skal fragtes ind til Sundby i busser hver morgen og eftermiddag.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) erkender, at øvelsen er problematisk, men muligheden for at bruge pavillonerne på Amager Fælled Skole er lige nu den eneste sikre løsning, siger han til Amager Bladet:

»Helt overordnet set mangler vi plads til børnene i Ørestad, og derfor er det en samlet kabale med både vuggestuer, børnehaver og skoler, der skal gå op. Der er undersøgt en række muligheder, og det bliver der stadig, for der er mange gode lokale forslag, der skal afprøves. Og så skal vi samtidig arbejde for at have noget på plads til skolestart i 2020, og her er pavillonerne ved Amager Fælled Skole det mest sikre. De anvendes allerede i dag, og der bliver selvfølgelig bygget faglokaler og sørget for alt det andet rent praktiske, så der er plads til alle,« lover han.

– Foto: Jacob Schneider

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lørdag 21. december inviterer beatpoeten Claus Høxbroe på julestue i LiteraturHaus.

Høxbroe inviterer på knashyggelig julestue

Thomas Frederiksen (tv) holder med FC København, mens Jesper Gisli har sin fodboldsympati hos Malmö FF torsdag aften i Parken, hvor de begge er på plads.

Hvem mon vinder i aften? Avisen lægger arm med sig selv om FC København-Malmö FF