Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør i København og Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET til pressemødet ved Københavns Politigård.
Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør i København og Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET til pressemødet ved Københavns Politigård. - Foto: Københavns Politi

Terrorangreb afværget: Sprængstoffer og skydevåben ransaget i København

PET og blandt andet Københavns Politi afværget tidligere i dag et stort terrorangreb. Det fortalte chefpolitiinspektør i København, Jørgen Bergen Skov, og Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET på pressemødet.

»PET og blandt andet Københavns Politi har i dag afværget et stort terrorangreb. Det fortalte politichef i København, Jørgen Bergen Skov, og Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET på et pressemødet tidligere i dag.»PET har gennemført en intensivt efterretningsindsats baseret på en mistanke om, at flere personer forberedte et terrorangreb. De personer er nu anholdt, og de er sigtet.« Sådan siger Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET på et pressemøde tidligere i dag på Københavns Politigård. Pressemødet blev filmet af Ritzau Scanpix.

Mere end 20 anholdte

Ifølge Jørgen Bergen Skov er der ransaget mere end 20 adresser og anholdt cirka 20 personer – fordelt over syv politikredse. Det drejer sig om Østjylland, Københavns Vestegn, Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Midt- og Vestsjælland, Fyn og København.»Det er vores vurdering, at disse personer er drevet af et militant islamistisk motiv. Vi ser med stor alvor på en sag som den her, der desværre bekræfter, at der er personer der har intention og kapacitet til at begå terror i Danmark,«siger Flemming Drejer og slår fast, at nogle af de anholdte derfor vil blive sigtet efter straffelovens 144 stk 1 – også kaldet terrorparagraffen. Der vil blive begæret lukkede døre i et grundlovsforhør i morgen.

Sprængstoffer og våben

En af de adresser der i dag er blevet ransaget er, ifølge et kort fra Berlingske, en adresse i Brønshøj/Husum. Hvad der er fundet vides ikke. Dog siger Flemming Drejer, at det ransagede er remedier til at fremskaffe sprængstoffer og at der desuden er fundet skydevåben.

Alvorlig terrortrussel

»Det er vigtigt at understrege, at vi har anholdt alle. Vi har styr på situationen,« siger Flemming Drejer og fortsætter: »Det kan virke voldsomt, men jeg kan betrygge jer med, at vi gør det yderste for at passe på Danmark.« Dog så slog Flemming Drejer fast, at sagen ændrer ikke på terrortruslen mod Danmark, der, ifølge Flemming Drejer, fortsat er alvorlig.Han siger afsluttende: »Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt. Men vi skal være ekstra opmærksomme, når vi har med det her at gøre.«

ARTIKLEN ER OPDATERET.

Politiets indsats i Valby skyldtes en gaslækage, og havde ikke forbindelse til den afværgede terroraktion.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ib Spang Olsens illustration af Frihavnen på viadukten i Østbanegade er præget af tidens tand og hærværk.

Ib Spang Olsen-værket bliver nu reddet

Frem Julekalender – Låge nummer 12 – Per Henriksen