Lucia-optog i Tivoli.
Lucia-optog i Tivoli. - Foto: Pr

Tivoli: Lucia-optog med frederiksberg-piger

Når mørket sænker sig over Tivoli fredag 13. december, og det er slet ikke så uhyggeligt som det lyder, så er der luciaoptog gennem den gamle have.

100 korpiger er med i optoget og vil lyse Tivoli op i den mørke tid. Optoget starter kl. 17.30 og vil blandt andet synge en klassisk svensk luciasang.

Med i koret er lokale piger fra Frederiksberg fra Frederiksberg Sogns Pigekor.

Sigrid Damsager, der er dirigent og korleder af pigekoret, fortæller:

»Folk kan glæde sig til et flot og velklingende luciaoptog. Vi har været i gang med forberedelserne længe, og pigerne glæder sig, som var det til juleaften. Også for dem er det en stor oplevelse at være med til luciaoptoget i den stemningsfulde Have.«

Lucia-brud på 18 år

Optoget starter og slutter ved forlystelsen Tik Tak og de mange ører, der lytter med kan se frem til at lytte til stemningsfulde melodier og Santa Lucia-sang. Undervejs gør luciaoptoget holdt flere steder, så gæster får rig mulighed for at opleve koret på tæt hold i ro og mag.

Årets luciabrud er 18-årige Johanne Kristine Bjerre Olsen fra Brønshøj Kirkes Pigekor.

»Jeg har gået luciaoptoget i Tivoli rigtig mange gange, og nu er jeg endelig blevet udnævnt til at være luciabrud. Det synes jeg er vildt spændende. Det bliver en kæmpestor oplevelse, og jeg glæder mig rigtig meget.«

Når du alligevel er i Tivoli er der også mulighed for at besøge julemarkedet i den gamle have.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jan E. Jørgensen (V) genkender ikke det billede, der tegnes af situationen omkring de kommende studieboliger på Finsensvej 15, i debatindlægget ‘Skal der lig på bordet’.

Frederiksberg som vidensby

Merete Winther Hildebrandt tilbageviser Sine Heltbergs kritik.

Efter kritik af tandregulering: »Vi har gjort alt, hvad tænkes kan«