Tirsdag 10. december: Bilparkering i rabatten ved Vestamager Metrostation.
Tirsdag 10. december: Bilparkering i rabatten ved Vestamager Metrostation. - Foto: Jan Jeppesen

Nu parkerer bilisterne ulovligt i rabatten

Den 14. november meddelte Københavns Kommune, at der bliver sat en stopper for parkering i rabatten i Ørestad, og at kommunen skilter mod parkering på de mest udsatte steder.

Et af stederne er ved Vestamager Metrostation. Men trods skiltningen er der stadigvæk bilister, der holder i rabatten – og måske med forventningen om, at der ikke vanker en bøde!

Et flertal i Folketinget gav i 2017 bilister lov til at parkere bilen i yderrabatten. Det har siden betydet, at et stigende antal bilister har benyttet kommunale grus- og græsarealer som parkeringsplads rundt omkring i byen. Problemet optræder særligt nær motorvejen og tæt på offentlig transport som fe.eks. metro, og derfor har Ørestad været hårdt plaget, forklarede enhedschef i teknik- og miljøforvaltningen, Jesper Borch:

»Vi kan konstatere, at parkering i rabatten i København mange steder skaber uhensigtsmæssige og farlige situationer, når bilister ulovligt krydser f.eks. cykelstier og fortove for at kunne parkere på vores grønne områder. Derfor laver vi nu lokale forbud mod parkering i rabatten flere steder i Ørestad. Det betyder også, at vores parkeringsvagter i fremtiden vil være at finde i områderne for at udskrive p-afgifter til ulovligt parkerede biler.«

Forbuddet sker ved skiltning på Center Boulevard, Arne Jacobsens Allé og Ørestad Boulevard.

»Teknik- og miljøforvaltningen vil i den kommende tid være ekstra opmærksom på, om problemet opstår andre steder. Skiltning er en dyr løsning, og vi har ikke midler til at løse problemet i hele kommunen på nuværende tidspunkt,« sagde Jesper Borch i november.

Amager Bladet har i dag, tirsdag 10. december, været forbi Vestamager Metrostation, og det ses tydeligt på billedet, at der parkerer biler i rabatten – trods skiltningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Merete Winther Hildebrandt tilbageviser Sine Heltbergs kritik.

Efter kritik af tandregulering: »Vi har gjort alt, hvad tænkes kan«

Stofindtagelsesrummet H17 ligger i Den Grå Kødby.

DEBAT: Hvis vi skal have styr på fixerummet H17, skal ansvaret samles i én forvaltning