Der er blevet født endnu en isbjørneunge i København Zoo.
Der er blevet født endnu en isbjørneunge i København Zoo. - Foto: København Zoo

Se video: Isbjørneunge kommet til verden

I fredags (6. december) fødte den ene af København Zoos to hunisbjørne to unger. Den ene døde kort efter fødslen, mens den anden fortsat lever. Se hvordan fødslen tog sig ud set fra Zoos overvågningskamera.

Fredag eftermiddag opfangede overvågningskamera fra isbjørnens fødehule to fødsler hos Zoos ene hunisbjørn. Den ene unge gik til kort efter fødslen, mens den anden unge dier fint og viser tegn på at være sund og rask. Zoolog Mikkel Stelvig følger udviklingen i fødehulen tæt, og han glæder sig over, at det nu også er lykkedes at få unger af Zoos anden isbjørnehun:

»Sidste år havde vi for første gang i mere end 20 år en isbjørnefødsel her i Zoo, da den nyankomne hun fødte en velskabt unge. Isbjørnehunnen, der netop har født, har været i Zoo siden 2005 og er gennem årene blev parret af to forskellige hanner – hidtil uden held. Vi har også haft hende gennem flere dyrlægeundersøgelser i forsøg på at finde årsagen til, at hun tilsyneladende ikke kunne blive drægtig, og derfor er vi jo ekstra glade nu, hvor det alligevel er lykkedes hende at få en unge,« siger Mikkel Stelvig, zoolog i København Zoo.

Han understreger dog, at selvom ungen dier og den førstegangsfødende hunisbjørn udviser den helt rigtige adfærd, er de næste to til tre uger stadig en kritisk fase:

»Vi ved, at mere end halvdelen af alle isbjørneunger ikke overlever de første 30 dage efter fødslen. Det er derfor helt afgørende, at vi sikrer mest mulig ro i og omkring fødehulen det næste stykke tid,« slutter Mikkel Stelvig.

Faren til den nyfødte isbjørneunge er Zoos avlshan, der også er far til Zoos isbjørneunge fra sidste år. Hannen blev kort efter forårets parringer sendt til Aalborg Zoo, hvor han også netop er blevet far til et kuld isbjørneunger.

&fbclid=IwAR3DsugjET5-HVca80TWBNMdj1Xv700xCdtojfz6ySxhqG-r07TvF6zgcCc

Videocredit: Zoologisk Have København

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Københavnerne er et mulehår fra at nå det politisk fastsatte mål om at sortere 45 procent af husholdningsaffaldet. I december sættes slutspurten ind – særligt på bioaffald.

Kommunen kæmper for at nå mål: Nyt tiltag skal gøre det lettere at affaldssortere

Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen.

Finanslov: Kofoeds Skole slipper for årlig besparelse