Henning Pold med platinplade i Sverrigsgade, hvor han boede som barn - og scener til ‘Midt om natten’ blev optaget.
Henning Pold med platinplade i Sverrigsgade, hvor han boede som barn - og scener til ‘Midt om natten’ blev optaget. - Foto: Martin Sørensen

Mød Larsens musikalske kumpan på onsdag: Henning Pold og ‘Det store K’

På onsdag 11. december klokken 19.00-20.30 får Amager Records på Amagerbrogade 126 besøg af amagerkaneren Henning Pold. Der vil være oplæsning fra Polds nye bog »Det store K – Kim Larsen« og mulighed for spørgsmål og signering.

Hvem spillede egentlig Kims rytmeguitar på live-optagelsen til Kim i cirkus? Hvad gik galt, da Kim blev sendt til tælling i sommeren 1984? Og var det virkelig nødvendigt at råbe den halve Opera-café op i Stockholm, da ABBA’s Björn Ulvaeus og Benny Andersson havde fundet tid til lidt kollegialt samvær?

»Det store K – Kim Larsen er bassist Henning Polds personlige skildring af sit musikalske liv med Kim Larsen fra 1978 til 1995. Med anekdoter fra en svunden tid, historier om svære beslutninger og store begivenheder og fortællinger bag om tilblivelsen af nogle af danmarkshistoriens mest solgte album, analyser af visse sange og meget mere: En musikalsk rejse over tre årtier.

Man kan blandt meget andet læse om, hvad der gik galt, da Kim blev sendt til tælling i sommeren 1984. Og var det en naturlig konsekvens af flere års turbulens, da Kim rejste fra København i 1994?

Hvordan var det egentlig med orkesteret Kim Larsen & Bellami? Med at optræde for tusindvis af mennesker dag efter dag, år efter år… Havde de nået grænsen for storhedsvanvid, da de startede albummet »Wisdom is sexy« med sangen ’Mig og mit publikum’?

»Det store K« er anekdoter fra en svunden tid. Historier om svære beslutninger, personlige afsavn og store begivenheder. Og det er ikke mindst beskrivelser af tilblivelsen af nogle af danmarkshistoriens mest solgte album, analyser af udvalgte sange og omfattende billedmateriale, som for en stor dels vedkommende aldrig tidligere er publiceret.

Amager-musiker

Henning Pold er født i 1951 på Amager. Han fik sin første elektriske bas som 12-årig, og efter små trip på stedet de første år fik han sin egentlige debut i 1967-1968, hvor han med et par skolekammerater blev nummer tre i Danmarksmesterskabet i Beat-musik.

I 1970’erne fungerede han som sanger og bassist i forskellige rocksammenhænge, og fra 1975 blev han elev hos koncertmester ved Danmarks Radios Symfoniorkester Helge Ploug Christensen. Det følgende år blev han optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med kontrabas som hovedinstrument, men kursen ændrede sig markant, da han mødte Kim Larsen og startede samarbejdet i marts 1978.

Henning Pold, »Det store K – en musikalsk rejse gennem tre årtier«, 160 sider, udgivet på Muusmann Forlag.

Mød Henning Pold onsdag 11. december klokken 19.00-20.30 i Amager Records, Amagerbrogade 126.

FOTO: MARTIN Sørensen

FOTO: MARTIN Sørensen

FOTO: MARTIN Sørensen

FOTO: MARTIN Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På Frederiksberg er der p.t. anmeldt tre sager til Tandlægeforeningens Tandskadeerstatning, fordi Kommunen ikke har levet op til sit ansvar om at sikre, at børn og unge med behov for at få rettet tænderne behandles til tiden.

Frederiksberg-børn risikerer unødige indgreb

Sponsoreret indhold: Skal du sælge din ejendom? Få en god oplevelse på Frederiksberg