Københavnerne er et mulehår fra at nå det politisk fastsatte mål om at sortere 45 procent af husholdningsaffaldet. I december sættes slutspurten ind – særligt på bioaffald.
Københavnerne er et mulehår fra at nå det politisk fastsatte mål om at sortere 45 procent af husholdningsaffaldet. I december sættes slutspurten ind – særligt på bioaffald. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Kommunen kæmper for at nå mål: Nyt tiltag skal gøre det lettere at affaldssortere

Københavns Kommune har en politisk målsætning om, at 45 procent af alt husholdningsaffald skal sorteres i 2019, og den målsætning var københavnerne ganske tæt på at realisere i 2018, hvor 44 procent af affaldet blev sorteret.

For at nå i mål og realisere ambitionen om 45 procent i 2019 forbedrer Københavns Kommune nu mulighederne for at hente bioposer og køkkenkurve. Fremover kan københavnerne således hente dem på 18 af Københavns 21 biblioteker.

I forvejen kan man hente kurve og poser på 13 genbrugsstationer og nærgenbrugsstationer, ligesom de kan bestilles på kommunens hjemmeside.

Indsatsen kommer, efter at mængderne af indsamlet bioaffald er faldet på det seneste, selvom københavnerne har fået adgang til den grønne køkkenkurv, der var startskuddet på sortering af bioaffald i 2018.

Affaldssorteringen er steget fra 27 procent i 2012 til 44 procent i 2018. Når målet for 2019 er nået, er det nye mål at sortere 70 procent i 2024.

Hent bioposer og køkkenkurv på disse 18 københavnske biblioteker:

Christianshavns Bibliotek, Vesterbro Bibliotek, Øbro Jagtvej Bibliotek, Østerbro Bibliotek, Blågårdens Bibliotek, Nørrebro Bibliotek, Biblioteket Rentemestervej, Brønshøj Bibliotek, Husum Bibliotek, Bibliotekshuset Amager, Solvang Bibliotek, Ørestad Bibliotek, Islands Brygge Bibliotek, Kulturstationen Vanløse, Valby Bibliotek, Vigerslev Bibliotek, Tingbjerg Bibliotek og Sydhavnens Bibliotek.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Scene fra De Underjordiske.

Julehygge: Sidste udkald for ‘De Underjordiske’

Der er blevet født endnu en isbjørneunge i København Zoo.

Se video: Isbjørneunge kommet til verden