Oplev science fiction på Copenhagen Contemporary
Oplev science fiction på Copenhagen Contemporary - Foto: PR foto

Science fiction i kunsten

Torsdag 12. december klokken 17 til 21 inviterer Copenhagen Contemporary, Københavns internationale kunstcenter på Refshalevej, til artist-talk med den dansk-palæstinensiske Larissa Sansour i anledning af hendes soloudstilling ’Heirloom’. På udstillingen præsenteres Larissa Sansours science fiction-videoværk ’In Vitro’ og den monumentale skulptur ’Monument for Lost Time’, der begge er skabt sammen med forfatter og kunstner Søren Lind. Værkerne blev vist for første gang i den danske pavillon på Venedig Biennalen i 2019, og nu er de altså at se på Refshaleøen. Udover Heirloom kan man opleve værktrilogien ’A Space Exodus’ (2009), ’Nation Estate’ (2012) og ’In the Future They Ate from the Finest Porcelain’ (2016). Fælles for alle værkerne er, at science fiction er centralt. Sansour forsøger gennem værkerne at skildre, hvordan nutidige handlinger har store konsekvenser for fremtiden. Værket ’In Vitro’ foregår i Betlehem i en ikke så fjern fremtid, hvor en katastrofe har tvunget byens beboere til at søge ned i underjordiske bunkere. ’Monument for Lost Time’ er en kulsort kugleformet genstand, der skildrer en sammenbrudt hukommelse, hvor minder og identitet er fuldkommen forsvundet. Larissa Sansour er selv født i Jerusalem, men er senere uddannet i København, London og New York. I anledningen af at udstillingen åbner, er der fri entré og lidt vin, og så kommer der DJs.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tag til julefest i Adventskirken.

Kom til juleaften i Adventskirken

Sonja Ingrid Frank med datteren Laura blev Vanløses bedste naboer. Sonja er fra Midtfyn og blev positivt overrasket, da hun flyttede ind hos kæresten Kenneth og opdagede det gode naboskab.

Dobbelt op på Vanløses Bedste Nabo