Sonja Ingrid Frank med datteren Laura blev Vanløses bedste naboer. Sonja er fra Midtfyn og blev positivt overrasket, da hun flyttede ind hos kæresten Kenneth og opdagede det gode naboskab.
Sonja Ingrid Frank med datteren Laura blev Vanløses bedste naboer. Sonja er fra Midtfyn og blev positivt overrasket, da hun flyttede ind hos kæresten Kenneth og opdagede det gode naboskab. - Foto: Foto: Anja Berth

Dobbelt op på Vanløses Bedste Nabo

I en opgang på Godthåbsvej er naboerne så gode venner, at de spiser brunch sammen og passer på hinanden, når man er syg.

I en opgang på Godthåbsvej er naboerne så gode venner, at de spiser brunch sammen og passer på hinanden, når man er syg.

Hvad gør man, når man har flere naboer, man gerne vil indstille? Man indstiller da begge to. Så både underboerne til højre Kenneth, Sonja og datteren Laura samt det unge par til venstre Maria og Nico med en nyfødt datter fik onsdag overrakt en champagne og kunne kalde sig ’Vanløses bedste nabo’.

Det gjorde Lone Skotte Højbo fra Godthåbsvej. Hun har boet her i 15 år sammen med sin familie, der tæller manden Steen og børnene Eigil, Storm og Bjørk.

For et halvt år siden fik Lone Skotte Højbo en alvorlig hjernerystelse efter en bilulykke og hun har været sygemeldt i nogle måneder. Og så mærker man for alvor naboernes nærvær.

»Både Kenneth og Sonja og Maria og Nico var bare så søde og spurgte om de kunne gøre noget og tilbød at snakke, hvis jeg havde brug for det. Man går ikke bare forbi hinanden på opgangen, men snakker sammen,« siger Lone Skotte Højbo.

Underboen Kenneth boede i opgangen, da Lone Skotte Højbo flyttede ind for 15 år siden. Men for et par år siden flyttede Sonja Ingrid Frank ind sammen med sin datter Laura.

»Jeg er jo fra Midtfyn, så jeg troede slet ikke, at man snakkede med hinanden i lejlighedsopgange i København. Men det gør vi her, og det er super dejligt,« siger Sonja Ingrid Frank, da vi kommer anstigende med champagne og hædren.

Datteren Laura på 12 år er på vej til Hillerødgade Svømmehal, hvor hun går til synkron-svømning, men inde ved siden af er Maria Nevado ved at putte den lille nyfødte datter, så champagnen overrækker Lone Skotte Højbo næste morgen, hvor familien er lidt friskere.

»Det er super dejligt med vores naboer. Vi har virkelig Vanløses bedste naboer, og vi spiser ofte brunch sammen eller går en tur i Grøndalsparken sammen. Om sommeren spiser vi aftensmad i haven, og hvis man mangler noget, kan man altid låne,« siger Lone Skotte Højbo.

VIL DU OGSÅ NOMINERE DIN NABO: Så skriv til Vanløse Bladets journalist på abe@minby.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Man tager hensyn til hinanden i opgangen Godthåbsvej 182. Så da Maria og Nico ikke kunne være med til champagneoverrækkelsen, fordi deres datter skulle puttes, så stimlede den anden prismodtager Sonja og indstilleren af de gode naboer Lotte Skotte Højbo sammen næste morgen og tog en selfie. Fra venstre: Lotte Skotte Højbo, Maria Nevada og bagerst: Lottes søn Eigil Skotte, Susan Ingrid Frank og Nicodemus Rasmussen. SelfiefOTO: Lotte Skotte Højbo

Man tager hensyn til hinanden i opgangen Godthåbsvej 182. Så da Maria og Nico ikke kunne være med til champagneoverrækkelsen, fordi deres datter skulle puttes, så stimlede den anden prismodtager Sonja og indstilleren af de gode naboer Lotte Skotte Højbo sammen næste morgen og tog en selfie. Fra venstre: Lotte Skotte Højbo, Maria Nevada og bagerst: Lottes søn Eigil Skotte, Susan Ingrid Frank og Nicodemus Rasmussen. SelfiefOTO: Lotte Skotte Højbo

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Søren Solkærs ¿Black Sun¿ skal op på en gavl i Indre By. Men hvilken? FOTO: Søren Solkær

Husgavl søges: Nu kan du få et kunstværk på facaden

Ligesom den enorme næstekærlighed der altid fylder lokalerne i Gang i Gaden, skal vi måske forsøge at tage julen med os hele året - uanset, hvor vi er.

LEDER: Er julen noget, vi giver til hinanden?