Mange biler kører hver dag over Langebro. Nu bliver parkeringsanlægget under broen forsinket.
Mange biler kører hver dag over Langebro. Nu bliver parkeringsanlægget under broen forsinket. - Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix (arkiv)

Parkeringshus under Langebro bliver forsinket

Nedsivning af vand forsinker parkeringshus under Langebro. Det står ikke klart, hvornår parkeringskælderen bliver taget i brug.

134 biler skulle efter planen snart kunne parkere under Langebro. Men parkeringsprojektet er stødt på uforudsete problemer og bliver forsinket.

Projektet blev sat i bero på grund af anlægsloftet i juni sidste år, men blev genoptaget i februar i år.

»Efter genåbningen af projektet, er det blevet konstateret, at der er en lang række forhold, som skal håndteres, før p-kælderen kan tages i brug,« oplyser centerchef Henriette Hall-Andersen i Center for Udførelse af Anlæg i Teknik- og Miljøforvaltningen.

»Pt. er vi i gang med den planlagte miljøsanering, der skal fjerne PCB, bly og asbest i p-kælderen. Denne miljøsanering afsluttes ved udgangen af året og er naturligvis afgørende, så folk kan færdes uden sundhedsrisiko i p-kælderen,« siger hun til City Avisen.

Dårlig konstruktion

Efter at projektet er blevet genåbnet har forvaltningen kunnet konstatere, at betonkonstruktionen under Langebro er i dårlig stand som følge af flere års nedsivning af vand.

»Forvaltningen har hen over sommeren sørget for at sikre konstruktion og vil gå i gang med en betonrenovering i løbet af 2020,« oplyser Henriette Hall-Andersen.

Forventningen er, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget får forelagt en samlet redegørelse over konstruktionens tilstand, når miljøsaneringen er gennemført.

»I den forbindelse bliver der også fremlagt en ny tidsplan og et forslag til finansiering af de ekstra vedligeholdelsesarbejder, som er nødvendige at udføre. Vi kan ikke sætte dato på, før sagen har været forelagt for politiske udvalg,« siger Henriette Hall-Andersen til City Avisen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bliv klogere på høretab og høreapparater.

Hva‘ siger du? Kom til gratis høreprøve i Valby

Susan Højbjerg bor alene i sin to-værelses lejlighed. Sofaen designet af Emil Thorup for Sofakompagniet er god efter en lang dag eller sammen med kæresten Flemming.

Naboernes snak om planteskud lokkede Susan til Vanløse