Susan Højbjerg bor alene i sin to-værelses lejlighed. Sofaen designet af Emil Thorup for Sofakompagniet er god efter en lang dag eller sammen med kæresten Flemming.
Susan Højbjerg bor alene i sin to-værelses lejlighed. Sofaen designet af Emil Thorup for Sofakompagniet er god efter en lang dag eller sammen med kæresten Flemming. - Foto: FOTO: Anja Berth

Naboernes snak om planteskud lokkede Susan til Vanløse

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Susan Højbjerg

S-togsturen fra Herlev til Vanløse var en uundgåelig morgenrutine, da Susan Højbjerg fra 1974 til 1977 gik på Falkonergårdens Gymnasium. Gåturen fra stationen til gymnasiet på den anden side af banen over Finsensvej var til gengæld noget, der skal overstås. Der var jo forfærdeligt husker Susan Højbjerg om sit første møde med Vanløse.

I dag har hun boet i Vanløse – nærmere betegnet på Himmerlandsvej i 13 år. Og hun elsker livet her med de små butikker og de sorte lange negle er lavet af hendes nye negledame i Kronen.

Susan Højbjerg er 62 år og har en lang karriere bag sig som kunderådgiver og sagsbehandler blandt andet i forsikringsselskaber. Hun er uddannet Cand. Scient. Adm. fra Roskilde Universitets Center som netop var genåbnet efter at være lukket i en årrække. Noget af den første lære, hun blev mødt med var, at der findes klassespecifikke samlejestillinger. Modtaget!

»Jeg tror, de sagde det for at understrege, at sådan var undervisningen engang, men nu var det seriøst igen,« husker Susan Højbjerg. Hun passede ikke ind på uddannelsen – var ikke med i nogen VS-fraktion og gik i høje feminine sko. Mange andre droppede ud, når de følte, at det ikke var noget for dem, men Susan Højbjerg blev og fik sin uddannelse.

Hun har aldrig brugt sin uddannelse sådan helt konkret, men har alligevel haft gode jobs og undervist i kommunikation og været sagsbehandler i et forsikringsselskab, hvor hun har vurderet alt fra småskader til tragiske dødsfald på skiture.

»Det er vildt så hurtigt, det kan gå i livet. Alt er godt og så på et splitsekund kan alt ændre sig,« siger Susan Højberg om det job, hun havde i 12 år og som hun blev fyret fra for et halvt år siden.

62 år gammel, frisk som en havørn og absolut ingen intentioner om at gå på pension.

I løbet af sin karriere har hun uddannet sig til både coach og psykoterapeut og hun er ved at etablere egen virksomhed.

»Jeg fik et spark til at finde på noget andet med mit liv. Jeg kom godt derfra og fik en rigtig god ordning og behandling, så jeg er ikke ked af det,« siger Susan Højberg.

For 13 år siden opdagede hun at hendes pensionskasse havde lejligheder til leje og hun tog til Vanløse for at se på en lejlighed. Beboerne gik rundt i haven og talte om de skud, der var kommet på planterne, og hun følte sig straks hjemme og var heldig at få fingre i den store lyse to-værelseslejlighed med en lille have til, hvor hun har rhododendron og et oliventræ.

Så er Vanløse alligevel ikke så forfærdelig.

Billedtekst. FOTO: NAVN

Billedtekst. FOTO: NAVN

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Mange biler kører hver dag over Langebro. Nu bliver parkeringsanlægget under broen forsinket.

Parkeringshus under Langebro bliver forsinket

Daniel Muschinsky og Nicolaj Johnson er frustrerede over, at der ikke bliver lavet chikaner eller afspærring for at undgå farlig cykeltrafik på fortovet på Sundevedsgade. FOTO: René Mølskov

Frustration på den smalle sti: »Det fordrer alt for mange dumme situationer«