Ny årbog er på gaden 13. december.
Ny årbog er på gaden 13. december. - Foto: PR

Frederiksberg gennem tiden

En gang om året i denne tid udkommer en bog, der skuer tilbage til fortidens Frederiksberg.

Det er Historisk-topografisk Selskab, der sender årbogen ’Frederiksberg gennem tiden 2019’ på gaden. Det sker 12. december, når tidligere borgmester Jørgen Glenthøj, der er formand for selskabet, præsenterer den nye årbog på rådhuset.

Årbogen er nummer 42 i rækken af værker som selskabet har udgivet siden 1946. Årets bog rummer syv artikler og er på 315 sider i anledningen af selskabets 75 års jubilæum i år.

Her er hvad du kan læse i årbogen.

Bogen begynder med et kort rids af selskabets historie efterfulgt af historikeren John M. Eriksens portræt af to svenske søskende, Anna og Augusta Svensdotter, som i 1879 forlod Norrköping i Sverige til fordel for Frederiksberg, hvor de blev ansat som væversker på Rubens Fabrikker på Rolighedsvej.

Seniorforsker Christian Larsen skriver om Frederiksbergs første seminarium, Den Danske Realskoles Seminarium, der i årene 1907-19 holdt til på Frederiksberg Allé.

Lokal matrikelvæsen

Læs også brødrene Bjørn og Lars Schreiber Pedersens bidrag om bombekrigen under Anden Verdenskrig, luftværnet i Danmark og den civile beskyttelse på Frederiksberg.

Stadsarkivar Henning Bro bidrager med en artikel om Frederiksbergs matrikelvæsen, inden kommunalpolitikeren og forfatteren Nikolaj Bøgh beretter om den frederiksbergske metros tilblivelse i 1990’erne.

Historikeren Thomas Bolbroe skriver om Jens Otto Krags korte tid i Frederiksberg Kommunalbestyrelse 1946-47. Bogen rundes af med et indlæg fra bibliotekar Michael Bach om syv frederiksbergske industrivirksomheder, som de tog sig ud i bogværket ’De danske Byerhverv’ fra 1904.

Bogen kan købes fra 13. december på Stadsarkivet under rådhuset.

hee

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Tema/Tolerante Nørrebro: Kommer vi alle lige åbne til kulturmødet? Eller går tolerancen kun én vej?

Kunstneren Søren Solkær søger en boligforening i København, der kunne være interesseret i at få dette motiv på sin gavl.

Husgavl søges: Nu kan du få Sort sol-motiv på facaden