Christian Orry cykler 600 kilometer for at sætte fokus på cyklen som transportmiddel og dens klimavenlige fordele.
Christian Orry cykler 600 kilometer for at sætte fokus på cyklen som transportmiddel og dens klimavenlige fordele. - Foto: Pressefoto

Valbyborger tager 600 kilometer på jernhesten for klimaet

600 kilometer tung, våd og kold vinterlandevej til Oslo på to døgn i december måned. Det lyder måske ikke specielt indbydende, men ikke desto mindre er det virkeligheden for valbyborgeren og cykelrytteren Christian Orry.

I går satte han sig nemlig til rette på jernhesten i Oslo og begav sig mod Stockholm med fem andre cykelentusiaster. Formålet med turen er at sætte fokus på cyklen som transportmiddel og dens klimavenlige fordele.

Det endelige mål ligger dog i Det Nordiske Hus i Stockholm på lørdag kl. 19, hvor cykelrytterne mødes med Nordisk Ministerråd. I denne weekend afholder rådet nemlig en klimakonference, og her er klimainteresserede inviteret med for at blive klogere på FN’s klimaforhandlinger, der bliver afholdt i Madrid fra 2. til 13.december.

Når cykelrytterne ankommer til Stockholm, afholdes der pressekonference om turen og fælles middag. Hele turen følges af et filmhold.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Musikchef Tue Lund-Christensen sælger juletræer på Balders Plads for at finansiere sommerens koncerter.

Musikforening finansierer jazzfestival med juletræer

Parkeringsanlægget ved Blox tilbyder gratis julefrokostparkering.

På vej til julefrokost? Parkeringsanlæg tilbyder gratis ‘promille-parkering’