Øbrohus* planer for en bygning til at afløse biblioteket på Jagtvej.
Øbrohus* planer for en bygning til at afløse biblioteket på Jagtvej. - Foto: Øbrohus

Øbrohus hører gerne nærmere om planer med nyt byggeri på Jagtvej

Selvom politikerne går videre med en anden løsning, har Øbrohus ikke givet op, når det gælder fremtidens bibliotek. De vil dog gerne høre nærmere om politikernes idéer om et andet formål med et nyt hus.

I Øbrohus er man forundret over, at Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg ikke følger boligforeningens forslag om at erstatte det nuværende biblioteket med et nyt på samme grund.

Kultur- og fritidsudvalget har i stedet valgt at gå efter en model, hvor et fremtidigt bibliotek på Ydre Østerbro skal placeres to steder, med en voksenafdeling ved Svanemøllehallen og en børneafdeling ved Kulturcenter Kildevæld.

Det sker som følge af den kommunale strategi om, at biblioteker skal bygges sammen med øvrige kulturinstitutioner og ikke ligge særskilt, så flere bliver spontant fristet af bibliotekets tilbud til borgerne.

Flere østerbroere har over for Østerbro Avis givet udtryk for ærgrelse over, at børne- og voksenafdelingerne skal skilles ad, da det vil ødelægge familieoplevelserne ved at gå på biblioteket.

En kop kaffe

Det er embedsmændene i kultur- og fritidsforvaltningen, som skal komme med et konkret udspil til politikerne om, hvordan sådan en løsning skal skrues sammen.

Flemming Olsen håber, at politikerne vil genoverveje beslutningen, men han finder dog politikernes fortsatte interesse for Øbrohus spændende.

Jonas Bjørn Jensen (S) udtalte således om

»Det er et meget spændende projekt, og jeg håber, at vi kan gå videre med det i anden sammenhæng.«

Han pegede på, at et sådan byggeri kan være en port ind i Klimakvarteret, som Øbrohus selv har peget på, ved, at det skal huse foreninger og netværk for borgerne inden for det grønne område.

»Hvad han helt præcis mener vil vi søge at få afklaret og vil derfor invitere på en kop kaffe hvor dette kan undersøges nærmere. Der er ingen tvivl om at initiativer som matcher Øbrohus’ grønne dagsorden og kan støtte op om klimakvarter og den grønne omstilling generelt, gør os nysgerrige,« siger Flemming Olsen, som fortsat opfordrer folk til at skrive under på at beholde placeringen af biblioteket på Jagtvej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Luciaoptoget vil fylde Vesterbros gader 7. december.

Syng med Santa Lucia på Istedgade

En afspærring ved de røde streger vil afhjælpe trafiksituationen ved Inderhavnsbroen, mener Nyhavnsgruppen.

DEBAT: Inderhavnsbroen skaber igen og igen livsfarlige situationer