En afspærring ved de røde streger vil afhjælpe trafiksituationen ved Inderhavnsbroen, mener Nyhavnsgruppen.
En afspærring ved de røde streger vil afhjælpe trafiksituationen ved Inderhavnsbroen, mener Nyhavnsgruppen. - Foto: Illustration: Nyhavnsgruppen

DEBAT: Inderhavnsbroen skaber igen og igen livsfarlige situationer

Jens Tommerup, Nyhavnsgruppen

Inderhavnsbroen skaber igen og igen livsfarlige situationer, når fodgængere og cyklister blandes ved foden af broen.

Nyhavnsgruppen forsøgte allerede for et år siden at påpege dette overfor Teknik- og Miljøborgmesteren, da vi mødtes til et ellers positivt møde. Hvor redningen af Hviids Vinstue også var på programmet.

Nyhavnsgruppen fik dengang det løfte, at vores forslag om trafikseparering ville gå videre til de relevante embedsmænd. Siden har vi intet hørt fra forvaltningen. Til gengæld er sagen dukket op i pressen, hvor det bl.a. er blevet nævnt, at et udredningsarbejde ville koste omkring 600.000 kr. Vi i Nyhavnsgruppen har et langt billigere forslag, der kan løse problemet med de mange fodgængere, der går langs Nyhavn for derefter at krydse de hurtigkørende cyklister for enden af broen.

Løsningen ligger for os at se lige for. Fodgængerne skal ledes sikkert forbi bronedkørslen ved, at de nuværende gennemgange for foden af broen lukkes af på begge sider (markeret med rødt på fotoet). Samtidig afspærres kajkanten ved kassen/bænken, så fodgængerne tvinges til at gå over gaden på dette sted, hvor cyklerne skal holde stille ved hajtænderne.

Denne adskillelse af fodgængere og cyklister kan gøres billigt ved hjælp af de almindelige løse afspærringer, man ser andre steder i byen.

Lykkes det at skille cyklister og fodgængere på denne måde, er der sparet 600.000 kr. og vigtigere endnu, der er ingen der kommer til skade ved de mange sammenstød, der ellers ville være forekommet, nu hvor skøjtebanen på Christianhavnssiden er åbnet, og trafikken over broen derfor vil stige.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Øbrohus* planer for en bygning til at afløse biblioteket på Jagtvej.

Øbrohus hører gerne nærmere om planer med nyt byggeri på Jagtvej

Kommunikationsdirektør Peter Goll.

Lufthavnen udvider for at efterleve et lovkrav