Trine-Mathilde Linnebjerg har opfundet børnemøbler, der kan bruges som rutsjebane, siddepude og fri leg.
Trine-Mathilde Linnebjerg har opfundet børnemøbler, der kan bruges som rutsjebane, siddepude og fri leg. - Foto: Martin Sørensen

»Børnene skal selv være arkitekterne bag«

Tekstildesigner Trine-Mathilde Linnebjerg har opfundet børnemøbler, der kan forvandles til rutsjebane, hule og meget mere. Du kan afprøve dem på Jacobys Allé i den lokale barselscafé.

»Vi boede på 50 m2 i Nansensgade, mens jeg læste til tekstildesigner og havde et lille barn. Vi manglede plads og tingene måtte ikke fylde,« forklarer Trine-Mathilde Linnebjerg om årsagen til ideen til en serie af børnemøbler dukkede op.

Møblerne i lysgrå og mørkegrå kan forvandles til rutsjebane, siddepude eller hule, og vupti kan de klappes sammen og fylder ikke meget.

Møblerne fremstillet i økologisk bomuld fra yderst til inderst, er lavet af skum og understøtter børns motorik.

For børn og voksne

Hun er uddannet tekstildesigner og har i dag firmaet Pine Cone, der står bag børnemøblerne ’Happy Play’.

»Møblerne kan bruges til kreativ leg, og børnene skal selv være arkitekterne bag. Når man samler møblerne, så fylder de meget lidt, og så kan møblerne bruges af både børn og voksne,« forklarer hun og folder et møbel sammen, og skubber det hen over gulvet.

Løb tør for visitkort

Der er ingen tvivl om, at Pine Cone møblerne, der har været på markedet i syv måneder, nok skal få skubbet sig ind i børnenes univers, hvor far og mor også kan være med.

»Forleden havde jeg møblerne med på designermarkedet Finders Keepers, hvor børn legede med dem og lavede huler, så forældrene kunne se, hvordan børn kan bygge alt muligt.

Det var så vildt, at vi løb tør for visitkort og måtte klippe udstillingsmodellerne med fra væggene, da folk gerne ville købe møblerne, så jeg tror på, at vi får succes,« griner hun.

Et bachelor-projekt

Trine-Mathilde bor med sin mand og to børn på Søndre Fasanvej, hvor hun også har sit firma.

»Mine egne børn synes, det er fedt med møblerne, og bruger dem meget,« fortæller hun.

Allerede næste år kommer flere moduler på markedet med navnet ’Add On’.

»Møblerne er egentlig mit bachelor-projekt fra Danmarks Designskole, hvor jeg blev færdiguddannet i 2017. Jeg har altid haft lyst til at være selvstændig. Nogle gange har jeg 12 forskellige kasketter på i mit firma,« siger Trine-Mathilde, der dog er glad for at være egen herre.

Showroom på café

»Jeg har søgt med lys og lygte efter et sted til møblerne, så her hos Ro & Mag på Jacobys Allé er et sindssygt godt sted,« siger Trine-Mathilde, der ganske enkelt har indrettet en slags showroom i en barselscafé.

Missionen er, at alle kan komme ind og tumle, lege, sidde eller bare kigge på møblerne, som hun har doneret til Ro & Mag, stedet hvor barslende forældre med de små kommer på besøg.

Har du lyst til at afprøve møblerne selv, så er du mere end velkommen til julehygge hos Ro & Mag på Jacobys Allé 4 søndag 8. december mellem kl. 9.30-14. Det koster 25 kroner at deltage.

Brev til borgmesteren

Trine-Mathilde elsker at bo på Frederiksberg og troede indtil for et par måneder siden, at Frederiksberg Kommune var glad for iværksættere.

Men hun har mødt lidt modgang i den forbindelse, så nu vil hun skrive et brev til borgmesteren.

»Jeg mangler, at kommunen støtter op om iværksættere. Jeg har to gange kontaktet en konsulent på området på rådhuset, men har ikke hørt noget endnu.

Jeg har også kontaktet KU.BE for at høre om, de ville have mine møbler stående for at vise, hvad Pine Cone kan, men så skulle jeg leje et lokale, men så bliver man jo gemt væk.

Så nu tror jeg, at jeg skriver et brev til borgmesteren,« smiler Trine-Mathilde og sætter sig ned på eget design.

Skummøblerne kan pakkes sammen, så de fylder meget lidt.FOTO: Martin Sørensen

Skummøblerne kan pakkes sammen, så de fylder meget lidt.FOTO: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Søs og René i deres absolutte es - stuerne, som nisserne ejer to måneder hvert år.

Hær af nisser indtager stuen: »Hvad mon de laver når vi sover?«

Her modtager centeret prisen og checken 6.000 kroner.

Lokal idrætsskole løber med handicappris