Dansk Erhverv har tidligere fået kritik for at flage fra Børsen. Direktør Brian Mikkelsen har tidligere sagt til Berlingske, at Dansk Erhverv bestemmer over deres egen bygning.
Dansk Erhverv har tidligere fået kritik for at flage fra Børsen. Direktør Brian Mikkelsen har tidligere sagt til Berlingske, at Dansk Erhverv bestemmer over deres egen bygning. - Foto: Linda Kastrup/Scanpix (arkiv)

DEBAT: Fredede bygninger skæmmes af reklamebannere og flag

Af Jakob Lange, formand, Foreningen Hovedstadens Forskønnelse

København har ganske mange meget flotte fredede bygninger. Det skal vi være glade for.

Det er derfor sørgeligt, at ejerne af disse ’udsmykker’ facaderne med flag, vimpler og ikke mindst bannerreklamer.

Børsbygningen med latterlige flag ud af det ikoniske dragetårn, Nationalmuseet Prins Jørgens Gård med reklamer for en udstilling på hele søjlegangen langs Stormgade. Kunstforeningen Gammel Strand med reklamebanner for den aktuelle Cohen-udstilling. Den Franske ambassade på Kgs. Nytorv, Thotts Palæ, med skiftende kæmpe reklamebannere.

Et lyspunkt er det dog, at den fredede Østerport Station har fået vinduerne igen. I lang tid var de blændet med 7Elevens grønne og orange reklamelogoer.

Ejerne af de fredede bygninger må leve op til, at de skal forvalte vores fælles kulturarv. Det indebærer, at deres fredede facader ikke skæmmes af reklamer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fra nytår er det slut med at drikke af plastkrus på eksempelvis børneinstitutioner, skoler, plejecentre og på rådhuset.

Kommunen dropper engangsservice

Reddere ved Amager Strandpark for at redde person op fra vandet.

Person fundet i det iskolde vand