Fra nytår er det slut med at drikke af plastkrus på eksempelvis børneinstitutioner, skoler, plejecentre og på rådhuset.
Fra nytår er det slut med at drikke af plastkrus på eksempelvis børneinstitutioner, skoler, plejecentre og på rådhuset. - Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kommunen dropper engangsservice

Fra 1. januar og to år frem vil Frederiksberg Kommune undgå engangsservice. Forsøget skal skabe et mere bæredygtigt forbrug.

Nu er det slut med at bruge engangsservice i Frederiksberg Kommune. Det betyder, at mad og drikke på eksempelvis børneinstitutioner, skoler, plejecentre og på rådhuset skal nydes af porcelæn, glas og hård plast, der kan vaskes op igen og igen, frem for plast og pap.

Borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til forsøget, som han håber, vil bidrage til et bæredygtigt forbrug i byen:

»Frederiksberg skal gå allerforrest, når det handler om klima og bæredygtighed. Derfor er det helt naturligt, at Frederiksberg Kommune dropper engangsservice, for vi bruger rigtig meget engangsservice hver eneste dag. I første omgang er der tale om et forsøg, så jeg ser frem til, at vi kommer i gang, så vi hurtigst muligt kan tage en endelig beslutning.«

Ros til Alternativet

Formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg Jan E. Jørgensen (V) håber, der vil være bred opbakning til initiativet:

»I forsøget skifter vi fra ’brug og smid væk’-adfærden og går over til at benytte produkter, som vi kan bruge mange gange, og hvor materialerne til sidst kan genanvendes i nye produkter. Det kommer selvfølgelig til at kunne mærkes på praktikken i dagligdagen – både for medarbejdere og borgere. Men det er et vigtigt skridt på vejen mod en endnu mere bæredygtig by. Og jeg har stor tiltro til institutionerne, som i forvejen har fokus på bæredygtighed.«

Socialdemokratiets by- og miljøordfører, Gunvor Wibroe, glæder sig over tiltaget:

»Vi er enormt glade for, at Frederiksberg dropper engangsservice. Klima og bæredygtighed er en hjertesag for Socialdemokratiet. Det var Alternativet, der foreslog at droppe kommunens brug af engangsservice. Det skal de have ros for. Det er et prisværdigt forslag, som Socialdemokratiet 100 procent bakker op om. Det at vi dropper engangsservice er nemlig med til at understøtte vores mål om en bæredygtig, klimavenlig og CO2-neutral kommune.«

Evaluerer i efteråret 2021

Kommunalbestyrelsen evaluerer forsøget i efteråret 2021, hvor der tages stilling til, om Frederiksberg Kommune fortsat skal undgå engangsservice.

Forbuddet mod engangsservice gælder overalt på kommunens arbejdspladser. Næsten. Der er nemlig enkelte undtagelser som for eksempel madleverancer fra plejehjemmene til borgere i eget hjem og ved store arrangementer i byen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

87-årige østerbroer Henry Aktor træner mindst tre gange om ugen. Det er nok snart forbi

Ældres aktiviteter lukkes ned

Dansk Erhverv har tidligere fået kritik for at flage fra Børsen. Direktør Brian Mikkelsen har tidligere sagt til Berlingske, at Dansk Erhverv bestemmer over deres egen bygning.

DEBAT: Fredede bygninger skæmmes af reklamebannere og flag