Mjølnerparken, Aldersrogade og Lundtoftegade er igen i år på den såkaldte ghettoliste, som netop er blevet offentliggjort.
Mjølnerparken, Aldersrogade og Lundtoftegade er igen i år på den såkaldte ghettoliste, som netop er blevet offentliggjort. - Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix

Ghettolisten 2019: tre ud af 28 ligger på Nørrebro

I år er der tale om 28 almene boligområder på den såkaldte ghettoliste, som kan blive pålagt forskellige tiltag for at komme af listen igen. Det er et område færre end sidste år, skriver dr.dk.

Af de 28 boligområder, der karakteriseres som en ghetto, ligger tre på Nørrebro. Det drejer sig om Lundtoftegade, Aldersrogade og Mjølnerparken. Derudover er Bispeparken i Nordvest også på listen igen i år.

Ghettokriterier:

1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, overstiger 40 procent opgjort som gennemsnit over de seneste to år.

2. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 procent.

3. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende udgør mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

4. Andelen af beboere på 18 år og derover dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste to år.

5. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande overstiger 50 procent.

Kilde: Transport- og Boligministeriet

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Vinbaren Malbeck danner rammerne om Valby Soul.

Lær Valby bedre at kende med soul og jazz

Billedtekst.

København klarer sig bedst i nationale tests