Flemming Fenger gik ud af syvende klasse. Han købte sin første bolig som 18-årig og opdagede, at man kunne tjene store penge på køb og salg af boliger. For 15 år siden kom han ved et tilfælde til Vanløse, hvor han ejer en stor del af bymidten. Han ved, at langt fra alle elsker ham, men det er en del af gamet, som han siger.
Flemming Fenger gik ud af syvende klasse. Han købte sin første bolig som 18-årig og opdagede, at man kunne tjene store penge på køb og salg af boliger. For 15 år siden kom han ved et tilfælde til Vanløse, hvor han ejer en stor del af bymidten. Han ved, at langt fra alle elsker ham, men det er en del af gamet, som han siger. - Foto: FOTO: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Byggeri er ligesom at løse sudoku

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Flemming Fenger.

De to fiskere står og taler samme, mens de beskuer bølgerne på Kattegat, som om de diskuterer, om det er sikkert at sejle ud i dag.

Billedet som er malet af skagensmaleren Michael Ancher hænger i en fed guldramme på direktør Flemming Fengers kontor.

»Da vi var børn, kom vi ofte på Skagen Museum. Der er en særlig stemning i Skagen-billederne – miljøet og lyset, så da jeg for nogle år så billedet på Bruun Rasmussen-aktioner, slog jeg til. Det er et billede til daglig glæde for kunder og medarbejdere- og så er det en god investering,« siger Flemming Fenger.

Han er ejendomsudvikler og står bag flere byggerier i Vanløse: Kulturhuset, Sundhedshuset, Hebsgaards Have og for den første del af Kronen. Han kom til Vanløse for 25 år siden, fordi han ved et tilfælde mødte ejeren af den tidligere bagerejendom, der hvor der i dag ligger en Jysk.

Han har ikke nogen stor uddannelse bag sig. Han gik ud af 7. klasse og som 18-årig købte han sin første lejlighed i Hvidovre. Året efter byggede han et hus og året efter tre huse og så gik det stærkt. Det har altid fascineret ham at købe grunde eller gamle bygninger udvikle projektet og se byggeriet vokse frem. Nogle gange er det blevet solgt andre gange lejet ud indtil det kunne udvikles videre. Det er ikke pengene, der har drevet ham, men kabalen.

»Byggeri er jo ligesom at løse sudoku – der er en masse ting, der skal gå op før man har løsningen,« siger Flemming Fenger.

Blakket ry

Vi sidder på anden sal på Frode Jakobsens Plads. Udsigten fra kontoret er den tomme grund, som har stået tom i årevis og har givet Fenger et noget blakket ry.

Når man taler med folk i Vanløse siger mange, at det er ærgerligt med hullet i jorden og at ’ham Fenger ødelægger Vanløse’. Hvordan er det – bliver du ikke ked af det?

»Jeg kender jo baggrunden til, at det byggeri er gået i stå – vi fik en advokat ind i virksomheden som bestyrelsesformand, som havde sine egne planer. Han bevilligede i løbet af to år sig selv, advokatfirmaet og konsulenter mange millioner kroner i honorarer. Det var ved at koste mit firma livet. Men nu er sudokuen ved at lykkes. Vi har fået firmaet på ret køl igen, så nu venter vi kun på byggetilladelsen, så vi komme i gang med byggeriet,« forklarer Flemming Fenger.

Han er glad for Vanløse og glæder sig til at komme igang med at bygge igen.

» Jeg vil gerne, at det som i dag kaldes ’hullet’ om et par år vil være et pejlepunkt for Vanløse og noget borgerne kan være stolte over,« siger Flemming Fenger.

Ingen klimaaktivist

Listen to Greta Thunberg står der med graffitibogstaver på en betonmur på selvsamme grund, så hver dag bliver han mødt med en opfordring til at lytte til den svenske skolepige og klimaaktivist.

»Klimaaktivist er jeg ikke – selv om min kæreste forsøger med sådan noget økomad fra Skagen Food – det smager meget godt, men nej, jeg går ikke så meget op i det,« siger han og tager en bid af en tebirkes.

Han er 66 år, har tre børn og bor med sin kæreste i Charlottenlund, men er mindst fem-seks dage om ugen i Vanløse. Han ved godt, at han snart burde gå på pension, det siger kæresten også. Men han elsker sit arbejde med at udvikle, bygge og investere i ejendomme. Firmaet har i dag 23 ejendomme til en værdi på i alt 1,4 milliarder kroner. Han er drevet af tanken om at udvikle og se ting vokse.

Byggeriet har altid fascineret ham – lige siden han som barn byggede med Lego-klodser. Senere lærte han sig at bygge sand og han har vundet både danmarksmesterskabet og verdensmesterskabet i sandskulpturer.

»Når man først har teknikken er det ikke så svært,« siger Flemming Fenger, der vandt med en sandfigur af Holger Danske.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Billedtekst. FOTO: NAVN.

Slægtsforskning på Stadsarkivet

Julie Michelsen har foruden sin rolle som sanger i Venter På Far haft en lang solokarriere. Nu er hun aktuel med albummet ‘Egotripper’, hvor numrene bliver udgivet et efter et i løbet af 10 måneder.

Mens vi venter på Egotripper