Julie Michelsen har foruden sin rolle som sanger i Venter På Far haft en lang solokarriere. Nu er hun aktuel med albummet ‘Egotripper’, hvor numrene bliver udgivet et efter et i løbet af 10 måneder.
Julie Michelsen har foruden sin rolle som sanger i Venter På Far haft en lang solokarriere. Nu er hun aktuel med albummet ‘Egotripper’, hvor numrene bliver udgivet et efter et i løbet af 10 måneder. - Foto: René Mølskov

Wow 🤩 Like 👍

Mens vi venter på Egotripper

Julie Michelsen er aktuel med sin nyeste soloplade ¿Egotripper¿, hvor hun tager kampen op med egotrippet og peger på, at vi ikke må glemme fællesskabet. Egotripper udkommer med et nyt nummer om måneden inden det fulde album er samlet i sommeren 2020.

Hun er lige blevet færdig med at indrette lokalerne på Sønder Boulevard. Rummet har ikke helt fundet sin endelige form. Det er et gammelt butikslokale og hun har det ikke alene. Men her sidder hun med sin musik og nørder.

Til hverdag arbejder hun hos La Glace, men inden hun skal møde i dag har hun fundet gamle plakater fra sin musikalske karriere frem. Med hashtagget #egotripper sender hun et billede af plakaterne ud på instagram.

»Man må ikke spilde på plakaterne. Især ikke den nederste. Den har jeg kun én af. Den med den meget unge Julie. Man skal gemme sådan noget, det tænker man ikke på,« siger hun og fortæller, at det gave store problemer for nylig, at hun og resten af bandet Venter på Far, som hun også synger i, ikke kunne finde en plakat fra albummet ’Vupti’ fra 1994.

Julie Michelsen, lillesøster til Anne Dorte Michelsen, har netop udgivet første del af sit nye album

Julie Michelsen, lillesøster til Anne Dorte Michelsen, har netop udgivet første del af sit nye album “Egotripper”. De 10 numre udkommer med en måneds mellemrum. – Foto: René Mølskov

Mens vi venter på det næste

Julie Michelsen har lavet et nyt album. Men du kan ikke høre det hele endnu. Hun har nemlig valgt at udgive det som en ’musikserie’.

»Når man udgiver noget bruger man helt vildt lang tid på at lave en plade. Så udgiver man et par singler og har et par jobs og efter to uger har alle glemt det igen. Det er rigtig ærgerligt, fordi man har lavet noget godt, man gerne vil have folk hører,« siger hun og fortsætter:

»Det så moderne med tv-serier og så tænkte jeg, at jeg ville sende en sang ud om måneden i stedet. Så de kan få den opmærksomhed, de har fortjent. Om ikke andet fra mig selv.«

Et år på egotrip

Det første nummer på hendes nye album er allerede ude. Det bærer titelnavnet ’Egotripper’ og er meget direkte i sit udtryk

»Den er meget tydelig. Man løber af sted og til sidst er livet slut og man har måske ikke fået det vigtigste med,« siger hun og fortæller, at hele albummet er en opsang.

»Egotripper er en række sange, hvor de fleste handler om nogle samfundstendenser. Der er opsange til det, at man altid er på computeren, at man ikke har tid til at være sammen. At man skal tjene så mange penge. At man skal have så mange ting. Det er temaerne på mange af sangene. Med en opfordring til at være lidt mere åben og inkluderende.«

Hun erkender, at de fleste i en eller anden grad ’egotripper’ og at det på nogle måder har positive sider såvel som negative.

»Jeg er jo også en egotripper, der altid gør tingene på min egen måde. Det er ikke nødvendigvis kun dårligt.«

Hun er gået meget mere over til at lave musik med synthesizer, keyboards og beats. Tidligere har hun arbejdet meget mere med udgangspunkt i guitar og sang.

»Det er fordelen ved ikke at være et stort navn. Så kan man gøre det, der kommer indefra. Og nu laver jeg meget af musikken først, og så er det først bagefter, at jeg sangen kommer oveni. Det bliver en anden type numre, end jeg tidligere har lavet,« siger hun.

Julie Michelsen, lillesøster til Anne Dorte Michelsen, har netop udgivet første del af sit nye album

Julie Michelsen, lillesøster til Anne Dorte Michelsen, har netop udgivet første del af sit nye album “Egotripper”. De 10 numre udkommer med en måneds mellemrum. – Foto: René Mølskov

Kreativ proces på en ø

For at kunne få roen til at indspille forlader hun Sønder Boulevard til fordel for en uges tid i komplet ro og ensomhed.

»Jeg har et barn og er skilt og har job på La Glace, hvor jeg tjener mine penge. Og så, når jeg skal lave musikken færdig, har jeg brug for at tage væk. Så tager jeg til Bornholm eller i et hus på Omø, jeg kan låne. Så er jeg der i en uge og er mega-produktiv hele ugen. Det er jeg heldigvis virkelig god til. Så er der ikke noget, der forstyrrer og man kan gå en tur og få noget luft,« siger hun.

Hun føler, at hun er blevet meget bedre til at producere uden helt at vide hvorfor. Måske fordi hun simpelthen øver sig meget mere.

Lykkeligvis vesterbroer

Det lader sig ikke skjule, at hun oprindeligt er fra Århus. Accenten hænger ved, selvom hun har boet på Vesterbro i noget mere end et årti.

»Jeg har boet på Frederiksberg, Nørrebro og flyttede så til Vesterbro sammen med min mand. Og nu på Sønder Boulevard. Da vi blev skilt var jeg noget usikker på, hvordan det skulle gå. Jeg har ikke så mange penge, så jeg kunne bare lige se for mig, at jeg måtte flytte lang pokker i vold. Men det lykkedes at finde noget alligevel. Jeg tror særligt, at det er når man har barn, at der er den her landsbystemning på Vesterbro. Der er ikke noget med at gå og være anonym. Men det er nu også meget hyggeligt,« siger hun.

Håber mange vil følge med

Det første nummer er allerede udgivet og det er Julie Michelsens håb, at folk vil følge med de kommende måneder, når albummet nummer for nummer bliver udgivet.

»Man kan godt nogle gange støde panden mod en mur, når man laver musik. Den her kreative måde at udgive på passer måske lidt bedre til mig. Jeg håber, at folk synes, det er spændende at følge med i. Ja og at de synes musikken er spændende, selvfølgelig.«

Se mere på:

missjuliesloveparade.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Flemming Fenger gik ud af syvende klasse. Han købte sin første bolig som 18-årig og opdagede, at man kunne tjene store penge på køb og salg af boliger. For 15 år siden kom han ved et tilfælde til Vanløse, hvor han ejer en stor del af bymidten. Han ved, at langt fra alle elsker ham, men det er en del af gamet, som han siger.

Byggeri er ligesom at løse sudoku

Fra venstre Tina, Susanne, Dorte, Inge-Lise, Kirsten og Lene, der blandt andre er kommet til tirsdagscafé hos Næstehjælperne Amager denne tirsdag. Og ja, Næstehjælperne er også for mænd!

Næstehjælperne: »Vi løfter opgaver samfundet ellers helst skulle løfte«