Annette Lund har aldrig selv drukket kaffe, men hun er indehaver af den nye kaffebar, som hun overtog i januar efter en lang karriere som pædagog.
Annette Lund har aldrig selv drukket kaffe, men hun er indehaver af den nye kaffebar, som hun overtog i januar efter en lang karriere som pædagog. - Foto: Foto: Anja Berth

Ny ejer af Den Gamle Kaffebar: ‘Jeg har aldrig i mit liv drukket kaffe’

Annette Lund har været leder i daginstitution i 30 år ¿ for knap et år siden overtog hun kaffebaren på Ålekistevej og vil gerne skabe en stemning af folkelighed.

De rektangulære borde, skolestolene og den grønne farve på væggen sender tankerne hen på cafeteriet på Rødby-Puttgarden-færgen. Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143 har siden 1946 forsynet vanløseborgere og håndværkere på farten med billig kaffe, og den er fra Gevalia skulle vi hilse og sige – smørrebrød og franskbrødsmadder med smør og eller ost.

I januar overtog Annette Lund forretningen. Hun er 60 år og trængte efter et langt liv i børneinstituiton hvor hun til sidst ikke følte, at der var tid til det primære – nemlig børnene – til noget helt nyt. På nettet så hun en annonce om, at kaffebaren skulle have ny ejer og så slog hun til. Uden i køkkenet hjælper Lise til. Hun er lige nu ved at stege frikadeller, så duften sender signaler til maven om at den er sulten selvom klokken kun er lidt over 10 om formiddagen. Så kommer en håndværker ind – han har pause og ja, vi kan da godt kalde det frokost, men i hvert fald skal han have en skinkemadog en halv litet letmælk, som han sætter sig og nyder ved et af bordene. Frikadellerne er desværre ikke klar endnu.

»Jeg synes, at man skal holde det danske smørrebrød i live og det er jo en del af vores kultur,« siger Annette Lund, der gerne vil gøre stedet til en kaffebar, hvor lokale kommer hen, også når pladsen derhjemme er for lille.

»Vi har jo to kirker lige ved siden af, så jeg kunne godt tænke mig, at folk brugte det til gravøl efter en bisættelse, hvor de kunne komme herover og få kaffe og kringle eller smørrebrød,« siger Annette Lund.

Hun regner med at ændre åbningstiderne, så man også kan købe smørrebrød med hjem. Eller få en kop kaffe efter fyraften.

»Jeg har aldrig i mit liv drukket kaffe – jeg kan ikke lide det,« griner hun.

Franskbrødsmadder med alt fra smør til leverpostej. Man kan få det hele på Den gamle kaffebar.FOTO: Anja Berth

Franskbrødsmadder med alt fra smør til leverpostej. Man kan få det hele på Den gamle kaffebar.FOTO: Anja Berth

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Margaret Lindhardt.

Julekalender: Radiostemmens julebog

Tirsdag 24. december holder Røde Kors julefest i Codanhuset.

Hjerternes fest: Røde Kors holder jul for ensomme