Den bæredytige flexbygning i Nordhavn skal blandt andet huse biografen »Big Bio»
Den bæredytige flexbygning i Nordhavn skal blandt andet huse biografen »Big Bio» - Foto: Arkiv

Danmarks første flexbygning er så bæredygtig, at den står til guld

I Nordhavn er en ny flexbygning på vej mod at få en guldcertificering, hvad angår bæredygtighed. Og det er første gang, at en dansk bygning er på vej til guldet, når det er i kategorien ’flexbygninger’. Flexbygningen skal blandt andet rumme en luksusbiograf. Fra begyndelsen har det været for øje, at bygningen skulle være ’fleksibel’, og senere kom genbrugen også i fokus. Det er By & Havn og NREP, der står bag byggeriet.

Green Building Council Denmark har analyseret bygningen, og den lever altså op til så mange bæredygtighedskriterier, at den fortjener en guldmedalje. Mette Qvist, der er direktør i Green Building Council Denmark, bider især mærke i bygningens konstruktion, der er så fleksibel, at bygningen med tiden kan bruges til mange forskellige formål. »Det er meget vigtigt, når vi bygger nyt, at det er transformerbart. Det er jo fantastisk, at man allerede i konstruktionsfasen tænker: ’Hvad skal det næste liv være for den her bygning?’« siger Mette Qvist. By & Havn og NREP, der står bag bygningen, ønsker at skabe en bæredygtig bydel med kulturliv.

»Biografen bliver en ny destination i København, som vil tiltrække både de lokale i nærområdet og resten af København, og skabe grundlag for mange gode oplevelser sammen i Nordhavn. Byggeriet her er endnu et skridt ind i fremtiden, som løfter barren for, hvordan vi udvikler de københavnske bydele,« fortæller administrerende direktør i By & Havn; Havn, Anne Skovbro. Bygningen er skabt af materiale, der er fri for uønsket kemi. Derudover er den langtidsholdbar, og så kan bygningen skilles ad og genbruges.

Biografen i flexbygningen åbner i december.

Den endelige certificering gives først, når bygningen er helt færdigopført, og hvis alle ambitioner er gennemført.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) indviede det nye keramikværksted og prøvede selv kræfter med leret.

Byens største keramikværksted er åbnet på Vesterbro

Skoleskak gav medaljer til Frederiksberg