Stor interesse for at læse investeringsrettede studier på Copenhagen Business School

Det bliver stadigt mere populært at søge ind på uddannelser, som har investering i fokus. Vi ser her på nogle mulige forklaringer på, hvorfor de unge bliver draget af investeringsbranchen, samt hvad der skal til for at komme ind på et investeringsrettet studie. 

Unge danskerne er blevet fanget af investeringsbranchen. Den danske handelshøjskole Copenhagen Business School (CBS) på Frederiksberg oplever en enorm interesse for at læse kandidatgraden MSc EBA – Finance & Investments. I sommeren 2019 søgte 450 ansøgere om 110 pladser, og heraf var mange af dem kvalificerede ansøgere, som udelukkende blev afvist på grund af pladsmangel. Men hvad skyldes denne stigende interesse for investeringsbranchen mon?

En af årsagerne kan være, at det er blevet nemmere at udforske og forstå, hvad investeringer er, fordi man kan finde så meget information på nettet. Der er flere sider hvor du kan læse om online trading, hvor du også kan læse om handelstermer som risikohåndtering, realtidskurser og de forskellige former for markeder som valuta, kryptovaluta, aktier, råvarer og mange andre. Flere af de unge er også vokset op i en tid, hvor aktiespil i takt med internettets udbredelse blev mere og mere almindelige og populære. Måske har man spillet med for sjov og fundet ud af, at man har næse for investeringer og tilmed synes, at det er sjovt, og har derfor haft lyst til at stræbe efter en karriere som børsmægler eller investeringsrådgiver.

Hvad kræver det at blive optaget på et investeringsrettet studie?

Fordi kandidatgraden MSc EBA – Finance & Investments på CBS er så populær er det en god idé og i god tid at undersøge, hvad det kræver at blive optaget. Man skal naturligvis have en bachelorgrad og gerne en, som indeholder fag, som er relevante i forhold til investeringsområdet. Først og fremmest er det vigtigt at bemærke, at der undervises på engelsk, og derfor kræves det også, at de studerende som minimum har engelsk på A-niveau fra en gymnasial uddannelse. Fordi der som sagt bliver afvist omkring 340 ansøgere, hvoraf mange er kvalificerede, er det vigtigt at understrege, at det altså ikke bare er nok, at man opfylder de tekniske krav. I udvælgelsesprocessen ser man på ansøgerens overordnede uddannelsesmæssige baggrund, hvilke kurser man før har læst, hvor gode karakterer der er givet særligt inden for business administration og økonomi samt finans, kvantitative metoder som statistik og økonometri og bogføring.

Herudover vil man også se på ansøgerens tilknytning til det danske arbejdsmarked på ansøgningstidspunktet. Ansøgerne vil blandt andet blive bedt om at skrive et kort afsnit om deres nuværende jobsituation samt en refleksion over, hvordan de ser deres fremtidige karrieremuligheder i Danmark. Til gengæld er det irrelevant at inkludere oplysninger om kurser, som ikke er på bachelorniveau, et CV, akademiske praktikforløb og anbefalinger fra professorer eller arbejdsgivere.

Som det nok fremgår, er det en god idé, at man tidligt begynder at forberede sig på, hvordan man vil få en fod inden for investeringsbranchen. I hvert fald hvis man vil gå den akademiske vej. Ellers kan man også overveje at søge en elevstilling i en bank og supplere med en HD målrettet investering.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christoffer Harlos, Senior Expansion Manager i INFARM præsenterede stolt den vertikale køkkenhave ved åbhningen i Irma 21 november 2019.

Østerport først i urbant køkkenhave-kapløb

Helsingborggade.

Aktivitetscenter ind i plejehjems lokaler