Aftensmaden er en vigtig del af tilbuddet til hjemløse i København i de kolde og våde vintermåneder.
Aftensmaden er en vigtig del af tilbuddet til hjemløse i København i de kolde og våde vintermåneder. - Foto: Blå Kors

Nødherberg åbner igen: Men mangler frivillige

Temperaturen daler langsomt, og det bliver derfor koldere og koldere for Nørrebros hjemløse at overnatte udendørs. Derfor slår Blå Kors’ værested Grace endnu en gang dørene op til et nødherberg, der ligger på adressen Bragesgade 35.

Her kan hjemløse få sig et gratis måltid mad, en varm kop kaffe og en sikker seng at sove i. I år er der 40 sovepladser til rådighed hver nat.

Grace åbner hver aften kl. 20, hvor der serveres aftensmad. Næste morgen bliver der serveret morgenmad kl. 7, hvorefter herberget lukker igen, så de frivillige kan gøre klar til om aftenen, hvor der igen kommer gæster.

»Mange af vores hjemløse har store sundhedsproblemer henover vinteren på grund af kulde og regn, hvilket også går ud over deres mentale overskud. Det har derfor enormt stor betydning, at de får et godt måltid mad og kan sove tørt, trygt og varmt om natten. Det gør også en langsigtet forskel, fordi de vil have flere kræfter til at komme ud af hjemløsheden,« fortæller Sofie Weinreich Engel, der er leder af Grace.

Nødherberget har åbent alle ugens dage – også i julen. Men for at det kan lade sig gøre, er der brug for 35 frivillige om ugen. Derfor er Graces helt store opgave lige nu at finde flere frivillige.

Som frivillig kan man både vælge aften- og nattevagter. Vagterne ligger fra kl. 19.30 til 22.30, hvor man serverer aftensmad og hygger med de hjemløse og så en nattevagt fra kl. 22.30, hvor man to personer sidder brandvagt og smører sandwich.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Babyfotografering i Vandkulturhuset.

Få de perfekte babyfotos i vandet

Verner Sønderskov (til venstre) modtager sin bronzemedalje.

Frederiksberg Foto- og Videoklub vinder bronze ved ‘Sjællandsstævnet’