Butiksejer Mia Alfred Andersen med hunden Elvis.
Butiksejer Mia Alfred Andersen med hunden Elvis. - Foto: PR

Smallegade laver events og hygge 1. december

Butikkerne i Smallegade har dannet et netværk for at få mere liv i gaden. Startskuddet er søndagsåbent i mange butikker 1. december med små events, gode tilbud og juleknas.

»Vi er 10-15 stykker, der har mødtes nogle gange og har lavet et netværk for at gøre Smallegade mere attraktiv, da der mangler lidt liv,« fortæller Mia Alfred Andersen, der er socialrådgiver og kognitiv behandler og indehaver af Mentalstyrke Nu i Smallegade 43 A.

Smallegade er ikke det eneste sted, hvor nye netværker er begyndt at dukke op. Også på H.C. Ørsteds Vej er et netværk i gang og flere er på vej.

Årsagen er, at man gerne vil skabe mere liv i gaderne og undgå at der står tomme butikslokaler og nedstirrer de forbipasserende som tomme øjne.

Spændende gade

Mia har haft butik i Smallegade i to år og bor selv på Frederiksberg, så hun er lokal af hele sit hjerte.

»Vi skal skabe en spændende gade, og vi vil alle også godt overleve økonomisk. Så derfor har vi lavet forskellige arbejdsgrupper, og jeg er med i gruppen events.

Vi har holdt et par møder, og vil nu prøve at holde åbent søndag 1. december kl. 11-15 i butikkerne,« fortæller Mia, der serverer julelækkerier på søndag.

Hun støtter op om Smallegade, for at skabe mere liv,men også for at lære de andre butiksejere bedre at kende.

»Der skal liv i gaden, og søndagsåbent 1. december er startskuddet. I min butik kan man komme ind og skrive et julekort, og så sørger jeg for at sende dem. Flere af de andre butikker laver også små event, som vi skriver om på facebook,« siger hun.

Events med teamer

Håbet for Smallegades nye netværk er at lave et event flere gange om året.

»Vi skal gøre Smallegade til noget særligt med enkle midler. Vi har meget trafik, men vi skal også udnytte, at vi har Frederiksberg Have i vores baghave. Så jeg tror, at vi skal lave et arrangement med nogle temaer i gaden, når det for eksempel bliver forår,« siger Mia.

Her er lidt om hvad du kan opleve i Smallegade søndag 1. december.

Septimius Krogh byder på kage og portvin.

Bichel Vine byder på en event, mens du kan nyde et glas julegløgg, egen betaling, hos La Bonne.

Robe er klar med en lille gave til de første fem kunder, der køber ind i butikken, og julesnacks.

Restart byder på et glas gratis gløgg, mens Viola Sky har gratis portvin til kunderne.

Flere af butikkerne holder åbent og har gode tilbud og rabatter til kunderne.

Bianco, Klevang og Line Rønnest, Frederiks Have, Gravengaard, fotograf Mette Lyck, Tacopop, Barnlil og Retro & Livsstil holder også åbent 1. december.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ude og inde, sommer og vinter, udenlands, indenlands og hjemme på Østerbro. Øbrokoret Rechoired optræder til året Lions Julekoncert.

Vind billetter: En traditionsrig koncert med løvehilsen om en glædelig jul

De udenlandske hjemløse har i en årrække fået særlig hjælp til at komme ud af hjemløshed og rejse tilbage til deres hjemland. Men pengene til Transit-programmet mangler i år.

Projekt Udenfor: »De kommer ikke videre, bare fordi vi behandler dem skidt«