Der er bygget meget nyt på og omkring Scherfigsvej de senere år. Nu er der også skæve boliger på vej.
Der er bygget meget nyt på og omkring Scherfigsvej de senere år. Nu er der også skæve boliger på vej. - Foto: Thomas Frederiksen

Planer i villakvarter tæt ved stranden: Siger ja til skæve boliger

Udover Strødamvej i Emdrup er der også planer om 12 skæve boliger på Scherfigsvej, der ligger tæt på stranden i det allernordligste Østerbro inden Hellerup.

Fra Østerbro Lokaludvalg er der opbakning til byggeriet af disse boliger.

»De socialt svage skal ikke være kastebold mellem bydelene. Disse mennesker skal have en chance, og der skal være plads til dem,« siger formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf.

Fået orientering

Lokaludvalget er ikke blevet hørt i sagen, men er blevet orienteret om byggeplanerne.

»Østerbro er en mangfoldig bydel, og tænk hvis det var din egen bror eller søster, som stod i sådan en situation. Jeg har sympati for de stakkels mennesker,« siger han.

– Hvad hvis folk – for eksempel børnefamilier – bliver utrygge ved, at folk på kanten af samfundet flytter ind lige i nærheden af dem?

»Det er jo udsatte borgere og ikke kriminelle. Myndighederne skal sørge for, at både beboerne og naboerne er trygge i fællesskab. Det er jeg sikker på bliver gjort ansvarligt.«

Et andet område

Allan Marouf ønsker ikke at forholde sig til situationen i Emdrup og Ryparken.

»Det er et andet lokaludvalgs område, så det blander jeg mig ikke i.«

Områderne nord for Ryparken Station hører i København Kommunes forstand til Bispebjerg Bydel og dermed lokaludvalget i nabobydelen, selvom de ligger på Østerbro i postnummer 2100 København Ø.

I Bispebjerg Lokaludvalg er man enige med borgerne i Ryparken og Emdrup Øst i, at dette område tager et stort socialt ansvar i forvejen og ikke skal have boliger til udsatte i dette område. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Husejerne på Angolavej ønsker glædelig jul med et overflødighedshorn af juleudsmykkede huse.

Dagens bedste Black Friday-tilbud er helt gratis: Angolavej tænder julelysene

Lakor Soulwear er et grafisk baseret livsstilstøjmærke med rødder i surfmiljøet. De åbnede deres anden butik i Elmegade, i 2018.

Slackfriday i Elmegade: hellere Black Coffee end Black Friday