Leder af Mændenes Hjem, Ivan Christensen (tv) understreger den enorme betydning, det har haft at være en del af Transit-programmet. Her viser han overborgmester Frank Jensen (S) og socialborgmester Mia Nyegaard (R) rundt på Mændenes Hjem .
Leder af Mændenes Hjem, Ivan Christensen (tv) understreger den enorme betydning, det har haft at være en del af Transit-programmet. Her viser han overborgmester Frank Jensen (S) og socialborgmester Mia Nyegaard (R) rundt på Mændenes Hjem . - Foto: René Mølskov

Mændenes Hjem: Det har betydet vi har kunne hjælpe

På Mændenes Hjem kommer der også en del udenlandske hjemløse. Det er en mere snæver gruppe, der dog hører under Transit-programmet og måske er den mindste, men også allermest udsatte gruppe.

Den hjælp, og ikke mindst det samarbejde, der er opstået med Transit-programmet har betydet alverden, forklarer leder af Mændenes Hjem, Ivan Christensen.

»Transit-programmet har gjort en kæmpe forskel for en gruppe mennesker, vi ellers har haft meget vanskeligt ved at hjælpe,« siger han.

Blandt andet har det givet Mændenes Hjem mulighed for at knytte en sygeplejerske til at hjælpe de udenlandske og hjemløse stofmisbrugere.

»Med Projekt Blisko har vi kunne hjælpe dem med nogle akutte problemer, vi ellers ikke har kunne hjælpe dem med. For eksempel ved at ansætte en sygeplejerske til den opgave. Og vi har kunne hjælpe dem med at komme videre til andre tilbud her i Danmark eller få hjælp til at komme hjem på en ordentlig måde,« fortæller Ivan Christensen.

Han understreger, at han har været rigtig glad for den politiske velvilje, han fra Mændenes Hjems side har oplevet i forsøget på at finde en løsning. Fordi projektet også gennem samarbejdet er helt unikt:

»Vi har ikke kunne gøre det uden det samarbejde, der opstår mellem parterne, der er en del af transit-programmet. Det er også det, der har gjort det helt enestående.«

For de mennesker, som Mændenes Hjem har hjulpet i forbindelse med Blisko og Transitprogrammet gælder det, at de allesammen har problemer med at være aktive stofafhængige.

»De har massive afhængighedsproblemer. De har problemer med selvbilledet. De har problemer med at finde et sted at sove og problemer med at tage vare på sig selv.«

rem

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Frank Jensen anerkender, at der er behov for Transit-programmet. Tidligere på måneden besøgte han Café Klare, der fik penge på budgettet for 2020.

Overborgmesteren lover: Jeg bærer den selv til forhandlingsbordet

Visitationszonen blev etableret den 16. september for at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Visitationszonen forlænges endnu en gang